Σε θερμό και φιλικό κλίμα, ολοκληρώθηκε στο Δήμο μας η εφαρμογή του προγράμματος «Θέατρο κατ' οίκον», μια συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, που αφορούσε σε άτομα με ειδικές ανάγκες στα οποία δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης μιας θεατρικής παράστασης στο δικό τους χώρο. 
Εμπνευστής του προγράμματος ήταν ο κ. Σωτήρης Χατζάκης, ενώ υπεύθυνη της δράσης ήταν η κ. Στέλλα Ράπτη. Οι παραστάσεις οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2014 ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18/7/2014.
Οι παραστάσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν με τα έργα:
• «Τα ρόδιν' ακρογιάλια» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τον Αργύρη Παυλίδη και την Ιφιγένεια Θεοχαρίδη.
• « Η οικογένεια, αυτός ο ιερός θεσμός», μία παράσταση με αφορμή την «Πιο δυνατή» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ και «Το ξύπνημα» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε, με την Κατερίνα Γαβαλλά και τη Μαριάννα Παπασάββα.
• Αφήγηση του παραμυθιού «Ραπουνζέλ» στην Παιγνιοθήκη του Δήμου καθώς και σε χρόνια κατάκοιτη νοσηλευόμενη ασθενή, με την ηθοποιό Ιφιγένεια Θεοχαρίδη.
Όλες οι παραστάσεις ήταν σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της κ. Στέλλας Ράπτη.
Η δράση αυτή είχε θερμή αποδοχή από το ιδιαίτερο κοινό αλλά και τους υπεύθυνους του Δήμου και της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας. Ευελπιστούμε αυτή η σημαντική συμβολή του Εθνικού Θεάτρου και η συνεργασία μαζί μας να μην σταματήσει εδώ αλλά να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.
Από την Κοινωνική Υπηρεσία

http://keratsinivoice.blogspot.gr
 
Top