Η σύνδεση όχι μόνο της ανέλιξης στην ιεραρχία, αλλά και την μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του Δημοσίου με την αξιολόγηση δημιουργεί νέα δεδομένα.



Ήδη έχει διαφανεί τόσο από τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, όσο και από αυτές του πρώην Τσάρου της Οικονομίας Ι. Στουρνάρα ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 που η αξιολόγηση παίρνει σάρκα και οστά σε μόνιμη βάση τίθεται σε εφαρμογή και το νέο πλαίσιο που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.



Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι, ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι, ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων.



Μέσω της αξιολόγησης πλέον εξετάζεται να υπάρχουν τόσο αυξήσεις όσο και χρηματικά μπόνους. Μια ... εύκολη λύση δεν είναι άλλη από την επαναφορά του λεγόμενου 13ου μισθού. Στο τέλος της χρονιάς δηλαδή ή σε δύο δόσεις μια το καλοκαίρι και μια στο τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι που αριστεύουν στις εξετάσεις να λαμβάνουν ως μπόνους έναν μισθό εφάπαξ (τα Χριστούγεννα πιθανότατα) ή σε δύο δόσεις.



Το σχέδιο είναι ακόμη υπό συζήτηση ενώ παραμένει άγνωστο εάν οι εργαζόμενοι του δημοσίου που λαμβάνουν βαθμό από 7 ως 8 θα έχουν κάποιο όφελος ή όχι, ενώ άγνωστο παραμένει και το τι θα συμβαίνει με όσους παίρνουν βαθμολογία κάτω από τη βάση. Το μόνο που έχει ρητά αναφερθεί για την τελευταία κατηγορία είναι ότι δεν θα υπάρχει μισθολογική επιβάρυνση.



"Στα σχέδιά μας είναι ένα μόνιμο και σταθερό σύστημα αξιολόγησης, που εκτιμώ ότι θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015, και το οποίο σταδιακά θα συνδέσει την παραγωγικότητα με την μισθολοσία, έτσι ώστε να ανταμοίβονται οι υπάλληλοι" είμε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι για το 15% των υπαλλήλων που παίρνουν κάτω από τη βάση πως "δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα".





http://i-secret.blogspot.com/
 
Top