Τα χρέη πνίγουν τους Έλληνες τη στιγμή που κάποιοι από την κυβέρνηση και το «σύστημα» γενικώς θέλουν ντε και καλά να μας παρουσιάσουν πώς έρχεται η ανάπτυξη, τα έσοδα από τους τουρισμό μπορούν να μας σώσουν και ως ένδειξη αυτού… δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας (δεν μας λένε βέβαια πόσα ξενοδοχεία έκλεισαν λόγω της κρίσης). Αυτά όλα αποδεικνύονται «τρίχες κατσαρές» σε μία χώρα που το δημόσιο χρέος της έχει φτάσει στο 175% του ΑΕΠ και η ανεργία επισήμως είναι στο 27% και ανεπισήμως ξεπερνά το 35%.

Οι Έλληνες χρωστούν στο Δημόσιο και στις Τράπεζες (μόνο τα «κόκκινα δάνεια») το αστρονομικό ποσό των 143,37 δισ. ευρώ και αυτό αυξάνεται με ραγδαίο τρόπο, όπως άλλωστε και το δημόσιο χρέος το οποίο έχει φτάσει στα 322 δισ. ευρώ και τραβά την ανηφόρα. Και αυτά βέβαια είναι χρήματα που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Κρατηθείτε, συνολικά 465,37 δισ. ευρώ.

Αυτό το χρέος απλά δεν βγαίνει. Τώρα το παραδέχονται και οι ίδιοι μέσω της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδας πώς το χρέος δεν «παλεύεται». Τα στοιχεία για την βιωσιμότητα του χρέους που επικαλέστηκε η τρόικα και ειδικά η δυναμική του ΑΕΠ μέχρι το 2030 απλά έχουν καταρριφθεί.

Είναι βέβαιο πώς το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή. Αυτό δείχνει η πραγματικότητα. Στόχος η εξόντωση ενός ολόκληρου λαού και η επιστροφή του σε συνθήκες Κατοχής. Όσον αφορά τη χώρα, είναι βέβαιο πώς οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά την έχουν μετατρέψει σε αποικία.

Πριν ακόμη βεβαιωθούν οι οφειλές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014 έφτασαν ήδη στα 5,2 δις. ευρώ. 

Μέσα σε ένα μήνα, προστέθηκαν χρέη 873 εκατομμυρίων ευρώ στη λίστα εκ των οποίων εισπράχθηκαν 585 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό της είσπραξης ύστερα από το πρώτο πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος) ανήλθε στο 11,37% τη στιγμή που η τρόικα έχει θέσει ως ετήσιο στόχο το 25%.

Οι λεγόμενες παλαιές οφειλές –αυτές που είχαν συσσωρευτεί μέχρι το τέλος του 2013-, ανήλθαν στα 61,172 δις. ευρώ έναντι 61,644 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο στο τέλος Μαίου είχαν αναρριχηθεί στο επίπεδο των 66,37 δισ. ευρώ.

Και αυτά μόνο προς το Δημόσιο. Γιατί τα «κόκκινα δάνεια» προς τις τράπεζες, όπως χθες ανάφερε στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας, έχουν ξεπεράσει τα 77 δισ. ευρώ. «Κόκκινα δάνεια» σημαίνει πώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν βαρέσει σχεδόν πτώχευση και ακολουθούν χιλιάδες ακόμη. 

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5%, έναντι 32% που ήταν πέρσι το ίδιο διάστημα. Από το συνολικό ύψος των «κόκκινων δανείων», τα 42 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά και τα 10 δισ. ευρώ, καταναλωτικά δάνεια.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση που βλέπει την ανάπτυξη (μόνο αυτή τη βλέπει) θέλει οι Έλληνες φορολογούμενοι να σπεύσουν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους για να τους στείλει η εφορία όσο πιο σύντομα γίνεται ένα ακόμη μπουγιουρντί και να τους δεσμεύσουν οι τράπεζες και η εφορία ότι, αν, τους έχει απομείνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 
Top