Ελιά, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη και στη μέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Τα αίματα στη Χαριλάου Τρικούπη ανάβουν, με τους παπανδρεϊκούς να γλυκοκοιτάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τους βενιζελικούς να... αναζητούν την Ελιά, την κυρία Γεννηματά να πριονίζει την καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο να αναζητά σανίδα σωτηρίας κυρίως στο Ποτάμι και δευτερευόντως στη ΔΗΜ.ΑΡ. Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς για το 8% που έλαβε το κόμμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που βλέπει τα... χειρότερα να έρχονται, απηύθυνε μέσω συνέντευξής του («Εθνος της Κυριακής») κάλεσμα στα κεντροαριστερά σχήματα, προκειμένου να... συνδράμουν στη διάσωσή του, τουλάχιστον μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο που ο ίδιος έχει ανακοινώσει. Βλέποντας δε τη Φώφη Γεννηματά να τον αμφισβητεί ευθέως, υπόσχεται ότι θα στείλει πρόσκληση τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στον Κώστα Σημίτη. Η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, που προφανώς διατηρεί τη δική της ατζέντα, αυτή της ανάληψης της ηγεσίας, δεν διστάζει να διατυμπανίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι «όπως υλοποιήθηκε το εγχείρημα της Ελιάς, απέτυχε να αναπτύξει δυναμική». Η κυρία Γεννηματά, μάλιστα, προσθέτει ότι το 8% μόνο ικανοποιητικό δεν ήταν, ενώ προαναγγέλλοντας τις κινήσεις της διατρανώνει ότι δεν συμβιβάζεται με αυτό το ποσοστό!

Ρόλο υπερασπιστή ανέλαβε ο Νίκος Μπίστης, που σε ανάρτησή του στο facebook απάντησε στην κυρία Γεννηματά κάνοντας λόγο για «μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την “επόμενη μέρα”».
Την ίδια ώρα, ο παπανδρεϊκός Φίλιππος Σαχινίδης, στη γραμμή του πρώην πρωθυπουργού, προχωρά (Σκάι) σε άνοιγμα προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί μη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Ο «σύντροφός» του Θάνος Μωραΐτης προειδοποιεί ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι στο ιδρυτικό συνέδριο το «ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και δεν θα λειτουργήσει ως κομπάρσος», την ώρα που ο Μιχάλης Καρχιμάκης λοξοκοιτάζει και αυτός προς την Κουμουνδούρου. «Οταν η κίνηση “75” του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο και μετά μιλούσε για προοδευτικές συνεργασίες, κάποιοι στην ηγετική ομάδα σχολίαζαν: “τα παιδιά είναι επικίνδυνα”» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.


Αλέξανδρος Διαμάντης - Δημοκρατία
 
Top