Ένα σύγχρονο εργαστήριο με χρήματα της «δωρεάς Γκουντάνη» πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, ένα...

νοσοκομείο, που πλέον έχει περιφερειακό χαρακτήρα, μιας και ασθενείς από τους γειτονικούς νομούς νοσηλεύονται σε αυτό.



Το αιμοδυναμικό εργαστήριο θα λειτουργήσει στον 2ο όροφο του Νοσοκομείου.



Η δωρεά αυτή που ξεπερνάει τις 700.000 ¤ θα δώσει ανάσα σε πολύ κόσμο μιας και οι υπηρεσίες που προσφέρει το εργαστήριο είναι μπαλονάκι καρδιάς, εξετάσεις σχετικά με εμφράγματα, αγγειογραφίες, στεφανιογραφίες κ.α, εξετάσεις που μέχρι τώρα γίνονταν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, επομένως πολύς κόσμος θα αποφύγει την ταλαιπωρία και τα έξοδα της μετακίνησης, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα σωθούν ζωές, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει η ίδια η δωρήτρια.



Σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης ενημέρωσε ότι έχει γίνει η παραλαβή του μηχανήματος και ότι στις αρχές του Ιουνίου (την επόμενη εβδομάδα) θα γίνει ο ποιοτικός έλεγχος του μηχανήματος, δηλαδή θα γίνει μια αγγειογραφία και μια στεφανιογραφία, για να δουν πως λειτουργεί και τι ανάγκες ή τυχόν ελλείψεις παρουσιάζει το εργαστήριο.






Αρχικά θα λειτουργεί με έναν διευθυντή αιμοδυναμικού τμήματος από νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος θα έρχεται μια με δύο φορές τη βδομάδα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Το ιατρικό προσωπικό είναι σε καλό δρόμο, ελλείψεις υπάρχουν σε τεχνολογικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά το θέμα είναι διαδικαστικό, ενημέρωσε ο πρόεδρος.



parapolitikaargolida.gr

 
Top