Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι οι ζημιές που έχει υποστεί, μέχρι στιγμής, η χώρα του από τις πλημμύρες





υπερβαίνουν το 0,6% του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει πως απαιτείται βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον κ. Βούτσιτς, η ζημιά που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες στη Σερβία υπολογίζεται σε περίπου 174,5 εκατ. ευρώ.



Στη Σερβία λειτουργούν περίπου 140 κέντρα, που φιλοξενούν πλημμυροπαθείς, τα 47 εκ των οποίων βρίσκονται στο Βελιγράδι και τα 93 σε άλλα τμήματα της σερβικής επικράτειας. Συνολικά 31.897 πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, 1763 καταλύματα έχουν είτε καταστραφεί πλήρως είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και άλλα 2260 έχουν πλημμυρίσει- εξαιρουμένου του Ομπρένοβατς, του δήμου εκείνου του Βελιγραδίου που έχει πληγεί σε μεγαλύτερη κλίμακα από τη θεομηνία. Επιπροσθέτως, 39 δήμοι είναι αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των πλημμυρών -δηλαδή, 1.643.832 πολίτες- ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε γέφυρες και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.





 
Top