Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κρυολόγημα υποχωρεί μέσα σε τρεις έως δέκα μέρες.


Εάν ακολουθήσουμε μερικές απλές στρατηγικές, μπορούμε να επανέλθουμε γρήγορα στις καθημερινές μας δραστηριότητες, χωρίς να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες επιπλοκές όπως η βρογχίτιδα και η πνευμονία.




1. Ξεκούραση και ενυδάτωση





Το νερό βοηθά ώστε να μειωθεί η παραγωγή βλέννας στους πνεύμονες. Μπορούμε επίσης να καταναλώνουμε χυμούς και οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα. Μένοντας στο σπίτι για λίγες ημέρες, θα αποφύγουμε επίσης την επαφή με άλλα παθογόνα μικρόβια.




2. Ζεστό τσάι





Το τσάι περιέχει θεοφυλλίνη, η οποία αποτελεί φυσικό βρογχοδιαστολέα. Έτσι, διευκολύνεται η αναπνοή και περιορίζεται ο ενοχλητικός βήχας. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι, καθώς καταπραΰνει τη φλεγμονή στο λαιμό και περιέχει ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ουσίες.




3. Παυσίπονα






Τα αναλγητικά βοηθούν ώστε να καταπολεμήσουμε τον πυρετό και τον πόνο. Μπορούμε επίσης να προμηθευτούμε σιρόπι για το βήχα και αποσυμφορητικό για τη μύτη.




4. Κοτόσουπα




Γνωστό και αποτελεσματικό «γιατρικό» για το κρυολόγημα. Η κυστεΐνη είναι ένα πολύτιμο αμινοξύ που απελευθερώνεται από το κοτόπουλο κατά το μαγείρεμα. Το συστατικό αυτό έχει παρόμοια σύσταση με δραστικές που χρησιμοποιούνται σε φάρμακα για τη βρογχίτιδα. Έτσι, η κοτόσουπα περιορίζει τη βλέννα στους πνεύμονες και καταπολεμά τη ρινική συμφόρηση.




5. Προστασία από τα μικρόβια




Όταν το ανοσοποιητικό είναι αδύναμο, πρέπει να προστατευτούμε με κάθε τρόπο από άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι, πρέπει να αποφύγουμε να έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος και να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας.



Πηγή
 
Top