Με αιφνιδιαστική απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης, το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε σχέδιο σύμβασης της πώλησης του 67 % των μετοχών του Ο.Λ.Π στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.
Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εδώ και χρόνια αντιτίθεται στην πρακτική της πώλησης μετοχών του λιμανιού της πόλης μας. Θα είναι η ταφόπλακα στην ανάπτυξη της πόλης μας, θα είναι μια ακόμα αντίθετη απόφαση στις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας.
Στην τελευταία δε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κο. Στέφανο Χρήστου, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος κος Αντώνης Καλογερόγιαννης είχε προτείνει την διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών υπό δημόσιο έλεγχο. Συγκεκριμένα , πρότεινε την πώληση πακέτου μετοχών 25 % στο Δήμο Πειραιά έναντι οφειλών του λιμένος προς την πόλη μας από την χρήση προηγουμένων ετών. Ο Ο.Λ.Π. οφείλει διαχρονικά στον Δήμο Πειραιά για την μεγάλη επιβάρυνση που προκαλούσε και προκαλεί στην πόλη μας . Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν και όμοροι Δήμοι που εμπλέκονται με τον Ο.Λ.Π. , θα ήταν προτιμότερο πλέον να περάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας στους παραλιμένιους Δήμους ( με τον Πειραιά να κατέχει το 25 % και το υπόλοιπο 26 % να μοιραστεί στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνος ) . Πιστεύουμε ότι ο Ο.Λ.Π. πρέπει να είναι υπό ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ κι όχι να χαριστεί σε ξένα αρπακτικά.
Ακόμα και  τώρα, την ύστατη στιγμή ευθύνης και αποφάσεων, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους αιρετούς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά ( βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους, περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια )  να ενωθούν και να συμπορευτούν στον αγώνα κατά του ξεπουλήματος του εθνικού λιμανιού της χώρας.
Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το σχέδιο πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών . Καλούμε το Δήμαρχο της πόλης μας να συναντηθεί άμεσα με τους « πολιτικούς φίλους και κουμπάρους» και να απαιτήσει την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του σχεδίου πώλησης.
Σε άλλη περίπτωση, και με δεδομένη την βούληση του Πειραϊκού λαού να μην παραδώσει το λιμάνι της πόλης στους ξένους κατακτητές, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (ως έσχατη λύση) την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΏΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ «ΑΣΗΜΙΚΩΝ» ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Γραφείο Προβολής & Μ.Μ.Ε.

«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
 
Top