Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» έδωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, σύμφωνα με το οποίο, ο δήμος είναι ένας από τους 17 δήμους που δεν έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και βουλιάζουν στα ελλείμματα και τα χρέη με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από εκεί η μείωση του προσωπικού.

Ο κ. Κασιμάτης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, υπογραμίζοντας πως έχει βασιστεί σε προσωρινά και όχι στα τελικά στοιχεία του 2013. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, επισημαίνει ότι η τελική εικόνα της οικονομικής κατάστασης του δήμου είναι πλήρως ισοσκελισμένη, και τονίζει με έμφαση πως «δεν υφίσταται απολύτως κανένα θέμα μείωσης του προσωπικού του».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασιμάτης παραθέτει και στοιχεία όπως προκύπτουν από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ για τον προϋπολογισμό του δήμου, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει πλεονάζον προσωπικό.
Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Κορυδαλλού:
«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κορυδαλλού, γιατί βασίζεται σε προσωρινά και όχι στα τελικά στοιχεία του οικονομικού έτους 2013.
Η τελική εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κορυδαλλού είναι πλήρως ισοσκελισμένη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ κατά την 31/12/2013.
Ισοσκελισμένος είναι επίσης και ο προϋπολογισμός 2014, όπως εστάλη στις 6/12/2013 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και αναμένουμε την έγκριση του.
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 το Υπουργείο Εσωτερικών, στον Δήμο Κορυδαλλού δεν προκύπτει πλεονάζον προσωπικό.
Κατά συνέπεια, με βάση τόσο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και τον αριθμό των εργαζομένων, δεν υφίσταται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ μείωσης του προσωπικού του.»
Τι αναφέρει ο δήμος για τον προϋπολογισμό:
Πλήρως ο ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός του Δήμου Κορυδαλλού-Δεν υφίσταται θέμα μείωσης προσωπικού
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Η λίστα των υπερχρεωμένων. Σε 17 Δήμους το πρώτο κύμα απολύσεων», ενημερώνουμε τα εξής:
  1. Η εικόνα που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί βασίζεται σε προσωρινά οικονομικά στοιχεία (Σεπτέμβριος) και όχι στα τελικά στοιχεία του οικονομικού έτους 2013, ώστε να παρουσιασθεί η πλήρης και σωστή εικόνα των οικονομικών του Δήμου Κορυδαλλού. Επίσης, δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι την ίδια χρονική περίοδο εκκρεμούσαν προς απορρόφηση εγκεκριμένα χρήματα για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 3. 381.000 €.
  2. Η τελική εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κορυδαλλού κατά τις 31/12/2013 είναι πλήρως ισοσκελισμένη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ. Να συνυπολογιστεί δε το γεγονός ότι με τη λήξη του έτους το ποσό που εκκρεμεί προς απορρόφηση από τα ληξιπρόθεσμα είναι 1, 1 εκατομμύριο €, γεγονός που σημαίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε σχετική παράταση σε όλους το δημόσιο.
  3. Ισοσκελισμένος είναι επίσης και ο προϋπολογισμός 2014, όπως εστάλη στις 6/12/2013 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και αναμένουμε την έγκριση του.
  4. Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Κορυδαλλού δεν έχει πλεονάζον προσωπικό.
  5. Κατά συνέπεια, με βάση τόσο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και τον αριθμό των εργαζομένων, δεν υφίσταται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ μείωσης του προσωπικού του.
 
Top