Σχέδιο επίθεσης εναντίον του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα, φαίνεται ότι είχε φτάσει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.
Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικούς μήνες, η Ασφάλεια είχε λάβει πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο σπίτι του Τράα, όπου διέμενε ο Ολλανδός τεχνοκράτης.
Η ΓΑΔΑ  και η Κρατική Ασφάλεια προχώρησαν στην ενίσχυση της φρουράς του Τράα, μέχρι την αποχώρηση από την ελληνική πρωτεύουσα το Σεπτέμβρη του 2013, όπου και αντικαταστάθηκε από τον Αμερικανό Γουές ΜακΓκρόου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ασφάλεια είχε λάβει πληροφορίες για καταδρομική επίθεση στη μονοκατοικία του Τράα στη Φιλοθέη, με ένα σχέδιο όπου θα πραγματοποιούνταν από 15 με 20 άτομα.
Το σχέδιο ανέφερε πως τα άτομα αυτά θα περικύκλωναν με μοτοσικλέτες το σπίτι από διαφορετικά σημεία, και θα εισέβαλαν στο σπίτι του Τράας καταδρομικά, παρομοίως με την επίθεση στο σπίτι του Έλληνα προέδρου Κάρολου Παπούλια στην οδό Ασκληπιού το Δεκέμβρη του 2012.

Για τη ζωή του φοβάται  και ο έτερος σκληρός άνδρας της Τρόικας ο κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος από τι φαίνεται φοβάται μην πέσει θύμα δηλητηρίασης και έτσι αποφεύγει ακόμα και τα κουλουράκια του καφέ που του σερβίρουν. 

Μάλιστα όπως λέγεται ο Στουρνάρας αποτελεί και τον επίσημο δοκιμαστή του...
Έτσι στο τραπέζι των τελευταίων διαπραγματεύσεων όπως γράφει  ο Μικροπολιτικός στα «Νέα» σερβιρίσθηκε και μια πιατέλα με μήλα, μπανάνες, ακτινίδια και αχλάδια. Ένα χωριστό πιάτο με τα ίδια φρούτα είχε μπροστά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Οι Τροϊκανοί κοίταζαν και ξανακοίταζαν την πιατέλα, αλλά δεν τολμούσαν να σερβιριστούν.  Αντιθέτως ο κ. Στουρνάρας έτρωγε κανονικά από το πιάτο του. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Πολ Τόμσεν ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Σε εσάς έβαλαν χωριστό πιάτο, ενώ σε εμάς την πιατέλα; Είναι ασφαλές να φάμε;».
Για να μη νιώθει αγωνία πως θέλουν να δηλητηριάσουν τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας πήρε φρούτα από την πιατέλα κι έφαγε.
 
Top