Διάχυτη είναι η απαισιοδοξία των Ελλήνων για τις εξελίξεις στη χώρα μας, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι τα χειρότερα έρχονται…
Σύμφωνα με δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» το 69% των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι τα χειρότερα έρχονται, σε αντίθεση με εκείνους που εκτιμούν ότι πέρασαν (25%).

Το 71% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν ότι η λέξη που περιγράφει καλύτερα την εξέλιξη της χώρας είναι «καταστροφή», 25% «στασιμότητα» και 18,5% «κρίση».
Παράλληλα, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα έφευγαν από τη χώρα, αν τους δινόταν η ευκαιρία, σε αντίθεση με το 39% που απαντούν κατηγορηματικά αρνητικά.
Όσον αφορά στην ανεργία, είναι το ζήτημα που τρομάζει περισσότερο τους Έλληνες πολίτες. Συγκεκριμένα, το 61,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το θέμα της ανεργίας είναι πρώτο στην αξιολόγηση των Ελλήνων για «το σημαντικότερο γεγονός του απερχόμενου έτους».

Έπεται το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, με ποσοστό 24,7% και ακολουθεί η σύλληψη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 14,1%.
 
Top