Εντόπισαν τούνελ στο Μεξικό που ήταν γεμάτο ναρκωτικάΈνα «σούπερ τούνελ» που ξεκινά από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και καταλήγει στην Τιχουάνα του Μεξικό εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές. Έχει μήκος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου και διαθέτει φωτισμό, εξαερισμό και σιδηρόδρομο. Η είσοδός και η έξοδός του τούνελ βρίσκονταν σε αποθήκες.

Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι το κατασκεύασε το καρτέλ ναρκωτικών «Σιναλόα» που δρα στο Μεξικό. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, ενώ μετά τον εντοπισμό του οι αρχές βρήκαν οκτώ τόνους μαριχουάνα και 325 λίβρες κοκαΐνης.


Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως ο εντοπισμός του τούνελ είναι ένα «μήνυμα» προς τα καρτέλ. «Είμαστε αποφασισμένοι να σας κάνουμε να χάσετε τα βρώμικα χρήματά σας. Όχι μόνο θα σας κατάσχουμε τα ναρκωτικά και θα κλείνουμε τα τούνελ πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλά θα κυνηγήσουμε την ηγεσία σας», προειδοποίησε.

O αρχηγός του καρτέλ της Σιναλόα είναι ο «El Chapo», δηλαδή ο «Κοντούλης», ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έχει κάνει περιουσία περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τα ναρκωτικά. 

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως μετά τον εντοπισμό του τούνελ κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Top