Με νέα ρύθμιση που προωθεί η εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιριών, η Τράπεζα της Ελλάδος, από τις αρχές του νέου έτους οι ασφαλισμένοι που συνάπτουν ή ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβολαιά τους θα καλούνται να τα προπληρώσουν στον ασφαλιστή.
Με την σειρά τους οι ασφαλιστές και οι διαμεσολαβούντες θα πρέπει να αποδίδουν τα ασφάλιστρα στις εταιρίες εντός 7 ημερών από την...έκδοση του ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Επίσης με μια σειρά άλλες ρυθμίσεις που προωθεί η εποπτική αρχή επιβάλλονται ενιαίοι κανόνες προώθησης και πώλησης από τις εταιρίες των ασφαλιστικών τους προϊόντων , που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να έχουν για κάθε μέσω ή δίκτυο που χρησιμοποιούν για την πώληση διαφορετικές τιμές και εκπτώσεις.
Εδικά όσο αφορά το θέμα της προείσπραξης των ασφαλίστρων από τους ασφαλιστές και την απόδοση στη συνέχεια εντός επτά ημερών στις εταιρίες έχουν διατυπωθεί μια σειρά από ενστάσεις από τους διαμεσολαβούντες αλλά και εταιρίες .
Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση στελέχους μεγάλης πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας ότι ενδεχομένως η εφαρμογή του μέτρου αυτού να αυξήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων , που υπολογίζονται από ανθρώπους της αγοράς σε ένα εκατομμύριο.
Από asfalisinet
 
Top