Στη δημοσιότητα έδωσε  το ΑΣΕΠ τους τελικούς πίνακες κατάταξης του διοικητικού προσωπικού από τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Πατρών, Κρήτης, καθώς επίσης και από το Αριστοτέλειο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών...
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα συμπληρώνουν τη λίστα των 12.500 υπαλλήλων που εντάχθηκαν στο πρώτο κύμα κινητικότητας.
Οι οριστικοί πίνακες διαμορφώθηκαν από το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας με βάση τη μοριοδότηση που προβλέπει η υπουργική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα.

Οι πίνακες, που δημοσιεύτηκαν και στη «Διαύγεια», περιλαμβάνουν το σύνολο του διοικητικού προσωπικού που έχει μοριοδοτηθεί και καταταχθεί με φθίνουσα σειρά, από τους οποίους αυτοί που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις (δηλαδή διαθέτουν τα λιγότερα μόρια σε σχέση με τους συναδέλφους τους) ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό που έχει εντοπιστεί σε κάθε πανεπιστήμιο, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για 8 μήνες λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους.

Κατάργηση θέσεων

Σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη, καταργούνται συνολικά στα 8 ιδρύματα που εμπλέκονται με το καθεστώς διαθεσιμότητας 1.349 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων.

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, θα μετακινηθούν σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα περίπου 650 εργαζόμενοι και θα υπάρχει μέριμνα ώστε να απορροφηθούν και άλλοι σε δημόσιους οργανισμούς.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα συμπληρώνουν τη λίστα των 12.500 υπαλλήλων από όλα τα υπουργεία, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρώτο κύμα της κινητικότητας. Σύμφωνα με τις διαπιστωτικές πράξεις που αφορούν στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων για τα 8 ΑΕΙ, αναφέρεται ότι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων είναι αρμόδιοι:

Να ενημερώσουν εγγράφως τον κάθε υπάλληλο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας (Αποδέσμευση των υπαλλήλων με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας»).

Να καταρτίσουν τους πίνακες των επόμενων μισθολογικών καταστάσεων με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και να προωθήσουν την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Πάντως, οι διοικητικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας θα έχουν τη δυνατότητα τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν ενστάσεις. Ειδική επιτροπή του υπουργείου θα εξετάσει στη συνέχεια πόσες από αυτές θα γίνουν αποδεκτές και εν συνεχεία θα γίνει η ανακατανομή των διαθέσιμων υπαλλήλων.
http://dagkonei.blogspot.gr/
 
Top