Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά, να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απάντηση. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΥΠ καλείται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για να δώσει κι εκείνος εξηγήσεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, καθώς έγινε δεκτή η σχετική πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Παρόλο που ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωσε εχθές με ανακοίνωσή του ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί πολιτικά κόμματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στους ισχυρισμούς του, αυτή τη φορά καλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντήσει.
Πάντως, συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο υποστηρίζει ότι παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας εμπλοκή κομματικών στελεχών στις υποθέσεις των Σκουριών και της τράπεζας Mafrin.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου αντέδρασε έντονα για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σχολιάζοντας: «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία, πρέπει να έχουν τα όριά τους. Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος».
O Aλέξης Τσίπρας κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση δημοσιεύματα, αλλά καταθέτει ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση. «Nομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα, τα οποία δεν χρειάζεται να τα υιοθετήσω εγώ ή να μην τα υιοθετήσω. Είσαστε δημοσιογράφοι, ρωτήστε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σας δώσουν απαντήσεις. Από κει και πέρα, εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα. Πολιτική κάνουμε, ρωτώντας συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να δώσουν απαντήσεις. Έχουμε ζητήσει συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία αρνείται ο πρωθυπουργός. Δύο βδομάδες αρνείται να πατήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο για τον αγιασμό ήρθε. Ελπίζω ο αγιασμός και η παρουσία του στα Ιεροσόλυμα να τον φωτίσουν, ώστε να έρθει εδώ και να δώσει απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο διοικητής της ΕΥΠ, Θανάσης Δραβίλλας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αν τηρείται η νομοθεσία που ισχύει για την ΕΥΠ και η διασφάλιση του τηλεφωνικού απορρήτου, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και είχαν σχέση με τις υποκλοπές.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top