Συνεχίζουν για έκτη εβδομάδα την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι - Έσπασαν το μέτωπο οι συνάδελφοι τους στο ΕΜΠ που αποφάσισαν να απογραφούν - Τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία του υπ. Παιδείας - Έκτακτη σύνοδο αποφάσισαν οι πρυτάνεις
Μόνο η λέξη χάος θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στα περισσότερα πανεπιστήμια όλης της χώρας μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ να συνεχίσουν για έκτη εβδομάδα την απεργία τους διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό στην ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Την ίδια ώρα, όμως, το μέχρι και χθες «αρραγές» μέτωπο της Αττικής φαίνεται ότι σπάει καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόγραφή τους καθώς φαίνεται ότι επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά τα Πανεπιστήμια. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στη γενική συνέλευση της Δευτέρας.
Την ίδια ώρα...
το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10.00΄, στις εγκαταστάσειςτου ΕΜΠ στο Λαύριο.
Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ σήμερα τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας στους διοικητικούς υπαλλήλους να απογραφούν εισάγοντας τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.


protothema.gr
 
Top