Το σκληρό έργο της νεαρής Τζένης Κοσμίδου


που θίγει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, ολοκληρώνει αυτήν την εβδομάδα τον κύκλο του στο αθηναϊκό κοινό. Με 2 τελευταίες παραστάσεις την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 9μ.μ., στο θέατρο Άβατον, στο Γκάζι.


Η παράσταση έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια αυτό το ταμπού θέμα που από πάντα ήταν έναν απ' τα σκοτεινά σημεία της παγκόσμιας κοινωνίας. Τον πρόλογο του έργου στην λογοτεχνική του έκδοση (εκδόσεις Scene 10 - 7) υπογράφει ο Γρηγόρης Βαλτινός ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:



" (...) Όντως υπάρχουν τόσοι γύρω μας που φαινομενικά μπορεί να περνούν απαρατήρητοι και όμως όταν κλείσει η πόρτα του σπιτιού τους έρχονται αντιμέτωποι με τη βία στην χειρότερη της μορφή - την ενδοοικογενειακή βία.

Ξέρω ότι, δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο, άλλωστε έχω και ο ίδιος εμπειρία από αυτή.

Ο τίτλος του έργου δεν είναι τυχαίος. Το μεγαλύτερο λάθος, ίσως, που κάνουν τα περισσότερα θύματα είναι η σιωπή. Ντρέπονται γι' αυτό που τους συμβαίνει και προτιμούν να το ανέχονται παρά να το καταγγείλουν.


Πιστεύω πως με αυτό το έργο η Τζένη Κοσμίδου βάζει το δικό της λιθαράκι στην κάθαρση όλων αυτών. (...) "


 


Την σκηνοθεσία υπογράφει η Δικαία Πικιού ενώ φιλικά συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Γκαλμπένη, Σάκης Καρκαφίρης, Μία Καλιντζόγλου, Τζένη Κοσμίδου και Τζαννής Σπανός.

Φωτογραφίες παράστασης: Μάριος Λώλος

Σκηνικά: Τάσος Πικιός

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στρατηγόπουλος


Τετάρτη 30/10, 9μ.μ.

Πέμπτη 31/10, 9μ.μ.

Θέατρο Άβατον

Ευπατριδών 3, Γκάζι


Εισιτήρια: 15ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο)


τηλ. κρατήσεων: 6945-983264


παραγωγή: Scene 10 - 7

http://www.pireasnews.gr/


 
Top