Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης, GOOGLE, δέχεται ημερησίως εκατομμύρια «κλικαρίσματα» από χρήστες του διαδικτύου. Λίγοι όμως είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν όλες τις χρήσεις της.
1. Αριθμομηχανή: Η λειτουργία της αριθμομηχανής της google δεν βασίζεται μόνο στις βασικές έννοιες μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιήσει λογάριθμους και γνωρίζει πολλές σταθερές.
2. Αναζήτηση με τη λέξη κλειδί «τοποθεσία»: Όταν αναζητήσεις κάποια τοποθεσία βάζοντας τη λέξη «site» το αποτέλεσμα θα είναι ένα. Αυτό μόνο που ζήτησες!
3. Μετατροπές: Είναι σε θέση να κάνει συναλλαγματικές μετατροπές και μετατροπές μονάδων.
4. Ζώνη ώρας : Αναζήτηση με «χρόνο» » και θα πάρετε την τοπική ώρα καθώς και τη ζώνη ώρας.
5. Μετάφραση: Ένας γρήγορος τρόπος για να μεταφράσετε ξένες λέξεις είναι να πληκτρολογήσετε «μετάφραση»
6. Αναζήτηση συγκεκριμένου τύπου αρχεία: Αν γνωρίζετε ότι ψάχνετε για ένα αρχείο PDF ή ένα αρχείο Word, μπορείτε να ψάξετε για συγκεκριμένους τύπους αρχείων, πληκτρολογώντας «search term» αρχείων: « pdf» ή «sear»
7. Έλεγχος για την κατάσταση πτήσης: Εάν πληκτρολογήσετε τον αριθμό της πτήσης, το πρώτο αποτέλεσμα είναι τα στοιχεία της πτήσης και την κατάστασή του. Έτσι, για παράδειγμα, πληκτρολογώντας BA 335 αποκαλύπτει ότι η πτήση της British Airways 335 αναχωρεί από Παρίσι στις 15.45 σήμερα και φτάνει στο Heathrow Terminal 5 στις 15.48 τοπική ώρα.
8. Τοπικές προβολές ταινιών: Αναζήτηση για προβολές ταινιών στην περιοχή σας, πληκτρολογώντας «ταινίες» ακολουθούμενη από τον ταχυδρομικό κώδικα σας.
9. Προβλέψεις καιρού: Πληκτρολογήστε το όνομα μιας πόλης και η Google θα σας πει τον καιρό σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων της βροχής, την υγρασία και την αιολική ενέργεια, καθώς και την πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα.
10. Εξαίρεση άσχετων αποτελεσμάτων: Όταν εισάγετε έναν όρο αναζήτησης που έχει μια δεύτερη έννοια, ή μια στενή σχέση με κάτι άλλο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εξαιρούμε λοιπόν τα άσχετα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το σημάδι «-».
11. Δημόσια δεδομένα: Για να δείτε τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας σε διάφορες πόλεις και νομούς, πληκτρολογήστε «πληθυσμός» ή «ποσοστό ανεργίας», ακολουθούμενοι από την τοποθεσία.
12. Αναζητήσεις που έχουν σχέση μεταξύ τους: Για να αναζητήσετε ιστοσελίδες που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πληκτρολογήστε «σχετικά:" ακολουθούμενη από την διεύθυνση της ιστοσελίδας στο πλαίσιο αναζήτησης Google. Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας «που σχετίζονται με: telegraph.co.uk» δίνει μια λίστα με άλλες ιστοσελίδες βρετανικής εφημερίδας.
13. Ορισμός: Λειτουργία του λεξικού της Google σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε τον «καθορισμό». Έτσι, η αναζήτηση για τον καθορισμό: discombobulated εξηγεί ότι είναι η παθητική μετοχή, παρελθοντικού χρόνου της discombobulate, που σημαίνει «σύγχυση».