Rush
Η μυθική κόντρα των πιλότων της Φόρμουλα 1 Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ. '70s αισθητική, προσωπικά δράματα, γρήγορες ταχύτητες χαρακτηρίζουν το συναρπαστικό δράμα του Ρον Χάουαρντ (A Beautiful Mind). Με αφορμή τις διαμάχες Λάουντα-Χαντ, ο Χάουαρντ καταφέρνει να σχεδιάσει το πορτραίτο δύο τελείως διαφορετικών χαρακτήρων. Πολύ καλή η ερμηνεία του Ντάνιελ Μπριλ στον ρόλο του Λάουντα.
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπριλ, Ολίβια Γουάιλντ..

Μόνο ο Θεός Συγχωρεί
Η νέα ταινία του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν ήρθε αντιμέτωπη με γιουχαΐσματα στις Κάννες, με πολλούς κριτικούς να κάνουν λόγο για «πορνογραφία της βίας». Ένας άνδρας ζει στην Ταϊλάνδη έχοντας ως βιτρίνα για πιο σκοτεινές υποθέσεις ένα κλαμπ πυγμαχίας. Όταν ο αδελφός του δολοφονείται, η μητέρα τους θα έρθει να απαιτήσει εκδίκηση. Στην υπόθεση εμπλέκεται...
και ένας ισχυρός αστυνομικός. Η ταινία του Ρεφν εντυπωσιάζει στιλιστικά, αλλά αποτελεί και ένα ποιητικό σχόλιο πάνω στη βία, την εκδίκηση και τη δικαιοσύνη. Αξιοπρεπής ο Ράιαν Γκόσλινγκ -ξανασυνεργάζεται με τον Ρεφν μετά το Drive-, ξεχωρίζει η Κρίστιν Σκοτ Τόμας.
Σκηνοθεσία: Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Βιθάγια Πάνσρινγκαρμ


Jobs
Η πορεία του Στιβ Τζομπς από το κολέγιο, το πέρασμά του από την Atari, η ίδρυση της Apple και η επιτυχία του ως ηγετική φιγούρα της αγοράς προϊόντων τεχνολογίας. Ο Άστον Κούτσερ επιχειρεί να ερμηνεύσει τον Τζομπς, αλλά σύμφωνα με τους ξένους κριτικούς δεν καταφέρνει να προσδώσει στον χαρακτήρα το βάθος που απαιτείται.
Σκηνοθεσία: Τζόσουα Μάικλ Στερν
Πρωταγωνιστούν: Άστον Κούτσερ, Τζος Γκαντ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Λούκας Χας

Λευκός Οίκος: Η πτώση
Η ταινία είχε πολύ κακή πορεία στο αμερικανικό box office, καθώς συντηρητικό κομμάτι των Ρεπουμπλικάνων τη λασπολόγησε επειδή οι κακοί που παρουσιάζει είναι αμερικανικής προέλευσης. Αλλά μάλλον αυτό δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τους κριτικούς, καθώς ούτε και σε εκείνους άρεσε η νέα ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ (Μέρα Ανεξαρτησίας) που έχει ως ήρωα έναν νεαρό αστυνομικό που επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο με την κόρη του για μία συνέντευξη και βρίσκεται εν μέσω επίθεσης που έχει ως στόχο τον Αφροαμερικάνο πρόεδρο (τον ερμηνεύει ο Τζέιμι Φοξ με σαφή έμπνευση από τον Μπ.Ομπάμα)
Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Πρωταγωνιστούν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς

Σε επανέκδοση προβάλλεται, επίσης, το εξαιρετικό Wild at Heart του Ντέιβιντ Λιντς, ένας ηλεκτρισμένος έρωτας ανάμεσα στους Νίκολας Κέιτζ (από τις καλές στιγμές του) και Λόρα Ντερν.
 
Top