Τετριμμένο μεν ορθό δε. Η ζωή δεν ανέχεται τα κενά. Αυτό το αξίωμα ισχύει σε κάθε έκφανση της ζωής και φυσικά και στην περίπτωση της πολιτικής ζωής. 

Η άνοδος της ΧΑ από το πουθενά, συντελέστηκε γιατί έδειχνε να...
καλύπτει τα κενά που άφηνε το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και των δανειστών, σε βάρος του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με όσα μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι γύρω μας, ο κόσμος που ψήφισε ή σκοπεύει να ψηφίσει την ΧΑ (την οποία οι φήμες για κρυφές δημοσκοπήσεις την ήθελαν τελευταία πολύ πιο ψηλά από τις φανερές δημοσκοπήσεις), το κάνει γιατί βλέπει κενά στο πολιτικό σύστημα...

Βλέπει κενά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και προστασίας από παράνομους μετανάστες. Βλέπει πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση του κόσμου υπέρ της ολιγαρχίας και των δανειστών. Βλέπει τεράστια κενά δημοκρατίας κ.λ.π. Επιπλέον, όχι λίγοι από αυτούς που στρέφονται προς την ΧΑ, θέλουν να παίξει τον ρόλο του πολιτικού τιμωρού του συστήματος, να αποκαλύψει δηλαδή το ρόλο των πολιτικών και να πει εντός και εκτός Βουλής, όσα οι ίδιοι θέλουν να πουν και δεν μπορούν.

Από όλα τα πιο πάνω, φαίνεται πως οι πολίτες που επιλέγουν ΧΑ την επιλέγουν για να κτυπήσει πολιτικά το πολιτικό σύστημα και τους νταβατζήδες του συστήματος και όχι να κτυπήσει κυριολεκτικά τους απλούς πολίτες, όποια ιδεολογία και αν αυτοί έχουν.

Ο λαός λοιπόν, έχει από προχθές παγώσει. Είδε πως άνθρωποι της ΧΑ στρέφονται κατά των υπολοίπων συμπολιτών ωσάν να φταίνε αυτοί για την κατάντια της χώρας και όχι η συστημική ολιγαρχία. Τι κατάφερε επομένως:

Κατάφερε να κάνει το πολιτικό σύστημα και τους ολιγάρχες του να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και να οργιάζουν μέσα από τα μνημονιακά ΜΜΕ. Κατάφερε να συσπειρώσει όλο τον κόσμο εναντίον της και να τον μετατρέψει σε όργανο προστασίας του σάπιου αυτοονομαζόμενου «συνταγματικού τόξου». Όσο θα συνεχίζει με την ίδια νοοτροπία, τόσο θα στέλνει όλους τους πολίτες πίσω στα παλαιοκομματικά μαντριά και θα κάνει το σύστημα να γίνεται αυταρχικότερο και πιο ολοκληρωτικό

Τι κάνει λοιπόν η ΧΑ; Είναι τόσο πολιτικά αφελής, ή θέλει να προστατέψει το σύστημα;

 
Top