Υπήρξε λαμπρό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και «ένοικος» του Μαξίμου, ενώ ανήκε στο στενό περιβάλλον των συνεργατών του Κ. Καραμανλή, χάρη στην εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπό του ο Θ. Ρουσόπουλος. 
Ο γαλάζιος πρίγκιπας που έγινε βαρόνος της καντίνας στο Χαϊδάρι Το αψεγάδιαστο -μέχρι πρότινος- προφίλ του αντιδήμαρχου Χαϊδαρίου «λερώθηκε» το Σάββατο 27 Ιουλίου, όταν αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία. Οι «Αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ τον έπιασαν επ' αυτοφώρω με 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που τα είχε παραλάβει από ιδιοκτήτη καντίνας, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, τον εκβίαζε για να μην του βάλει λουκέτο...

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, εκβίαζε και δεύτερο ιδιοκτήτη καντίνας, απαιτώντας 5.000 ευρώ για μια απλή ανανέωση άδειας. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο ξανθομάλλης αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Χαϊδαρίου, δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από «πρίγκιπας» του Μαξίμου έφτασε να γίνει ο «βαρόνος» του Χαϊδαρίου. Ο 45χρονος φιλόλογος ανέπτυξε από τα φοιτητικά του χρόνια πολιτική δράση στην Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας. Την περίοδο 1994-1995 ήταν πρωτοκλασάτο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Οργάνωσης. Στην ηλικία των 29 ετών, το 1997, αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου στην ΟΝΝΕΔ, ενώ το ίδιο έτος ο «κολλητός» του Δ. Μαραβέλιας γίνεται πρόεδρος της Οργάνωσης. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ, το όνομα του Μ. Λιακόπουλου αναγράφεται φαρδιά-πλατιά στη λίστα με τα στελέχη που αξίζουν τον «σεβασμό που στήριξαν την οργάνωση, βάζοντας τα πρώτα θεμέλια και ηγήθηκαν της πορείας της στα πρώτα της βήματα» και που «άνοιξαν τον δρόμο στους συνεχιστές της». Με τον συνδυασμό «Καλύτερο Χαϊδάρι», διεκδικεί θέση δημοτικού συμβούλου το 2002 και βρίσκεται στην Αντιπολίτευση. Το μέλλον του Μ. Λιακόπουλου στην τοπική αυτοδιοίκηση διαγράφεται ως... πολλά υποσχόμενο, αλλά θα πρέπει να περιμένει, καθώς η πολιτική καριέρα του θα φτάσει στο απόγειό της το 2004, όταν η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Ο Θ. Ρουσόπουλος είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού και ο Λιακόπουλος αναρριχάται ραγδαία στην ιεραρχία της παράταξης.
http://www.ethnos.gr/

 
Top