Σοκ –  Νέα στοιχεία δείχνουν πως είμαστε όλοι εξωγήινοι!

Η “ζωή” μεταφέρθηκε από τον πλανήτη Άρη λόγω των ηφαιστειακών εκρήξεων και από τους μετεωρίτες, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωχημείας Στίβεν Μπένερ.


Όλα όσα αναφέρθηκαν στο συνέδριο Goldschmidt στην Ιταλία. Εκεί ο καθηγητής Γεωχημείας Στίβεν Μπένερ ανέφερε πως ένα τμήμα της ύλης αναγκαίο για την δημιουργία της ζωής βρισκόταν μόνο στον Άρη, στον Κόκκινο πλανήτη...


Από καιρό τώρα οι επιστήμονες “ψάχνουν” το πως τα τρία μοριακά συστατικά (πρωτεΐνες, DNA, και RNA), ενώθηκαν. Σύμφωνα με τον καθηγητή το μυστικό βρίσκεται στα ορυκτά. Τα ορυκτά περιέχουν βόριο και μολυβδαίνιο και παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη μορφών ζωής.


"Μόνο όταν μολυβδαίνιο οξειδώνεται, σε υψηλό βαθμό, μπορεί να παράγει ζωή ", ανέφερε ο καθηγητής του Ινστιτούτου Γουεστχάιμερ.


Αυτή η μορφή του μολυβδαινίου δεν υπήρχε στην γη όταν ξεκίνησαν να εμφανίζονται οι πρώτες μορφές ζωής γιατί πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, η γη δεν είχε πολύ οξυγόνο, ενώ ο Άρης είχε! 

Πιστεύεται ότι τα ορυκτά βορίου είναι απαραίτητα για την δημιουργία RNA, και δεν υπήρχαν στην γη. Επίσης η ανάλυση ενός μετεωρίτη στον Άρη έδειξε πως υπήρχε βόριο και ίσως και μολυβδαίνιο.


Η ζωή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από την γη και αυτό γιατί ήταν καλυμμένη όλη από νερό, Το νερό συμβάλει στην απομάκρυνση του βορίου. Ο Μπένερ, δήλωσε στο BBC πως το βόριο είναι σπάνιο στο να βρεθεί στο φλοιό της γης, από την άλλη πλευρά ο Άρης ήταν το ιδανικότερο μέρος.


“Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν πως η ζωή στην γη έφτασε από έναν μετεωρίτη που ξεκίνησε από τον κόκκινο πλανήτη. Άρα είμαστε Αρειανοί ! Σταθήκαμε πολύ τυχεροί που καταλήξαμε στην γη γιατί είναι η πιο φιλόξενη για ζωή” Αυτά ανέφερε ο καθηγητής στο συνέδριο.
 
Top