Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, το μοναδικό σημείο στο οποίο μπορούν να αθληθούν οι Δημότες της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, αλλά και του γειτονικού Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Είναι λυπηρό το φαινόμενο γιατί βλέπει κανείς την λαχτάρα του κόσμου να γυμναστεί με τη μεγάλη προσέλευση που υπάρχει καθημερινά, από νωρίς το πρωΐ μέχρι αργά το βράδυ και καταλαβαίνει τη δίκαιη αγανάκτηση από την ταλαιπωρία και τους κινδύνους στους οποίου υποβάλλεται για αυτή του την προσπάθεια...
Αν ξεκινήσουμε από την καθαριότητα του όλου χώρου θα διαπιστώσουμε ότι και αυτή είναι προβληματική με κύριο μελανό σημείο την ύπαρξη πολλών κάδων απορριμμάτων έξω από το γυμναστήριο με αποτέλεσμα πολλές φορές και κυρίως τα Σαββατοκύριακα η περιοχή να θυμίζει χωματερή εξ αιτίας του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών που σωρεύονται. Οι κάδοι επίσης όπως διαπιστώσαμε έχουν να πλυθούν πολύ καιρό και βρωμάνε.
Όσον αφορά την εντός του γυμναστηρίου εικόνα αυτή είναι κάτι περισσότερο από τραγική αφού υπάρχουν μόνο δύο μικρά δωμάτια στα οποία μπορούν να αλλάζουν οι αθλητές και μόνο μία βρύση για να πλένονται, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη έστω και η στοιχειώδης ατομική καθαριότητα.
Το δάπεδο στην μπασκέτα είναι σχεδόν κατεστραμμένο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αθλητές και το ταρτάν του στίβου σε πολλά σημεία έχει πετάξει εξογκώματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται αλλά και να κινδυνεύουν οι δρομείς που συμμετέχουν. Το σκάμμα έχει τα χάλια του και κάθε προσπάθεια για άθληση θα συνοδευόταν και από τραυματισμούς, εξαιτίας της οριστικής του παραμέλησης.
Από τους τέσσερις προβολείς του Γυμναστηρίου λειτουργούν μόνο οι δύο και μόνο κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα τις νυκτερινές ώρες το μισό γυμναστήριο να είναι στο σκοτάδι και να εμποδίζεται η διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων και αγώνες μπάσκετ.
Το κυρίως κτήριο του Γυμναστηρίου είναι σχεδόν κατεστραμμένο και υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν για κινδύνους και τραυματισμούς.
Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει φύλακας στο χώρο από το πρωΐ μέχρι αργά το βράδυ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος από περιθωριακά στοιχεία που μαζευόντουσαν παλαιότερα στην περιοχή.
Γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι καταγγελίες και η αγανάκτηση του κόσμου είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένες γιατί το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ έχει μεγάλη ιστορία και έχει βγάλει αθλητές που δόξασαν τον Πειραιά.
Χωρίς ιδιαίτερο κόστος το Γυμναστήριο θα μπορούσε και πάλι να ξαναγίνει το πραγματικό κέντρο άθλησης της όλης περιοχής.
 
Top