Σε εγκάρδια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό γήπεδο Περάματος φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, αφιερωμένος στην καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. 
Ο κύριος εμπνευστής και η κινητήρα δύναμη του γεγονότος, όπως κάθε χρόνο, γνωστή στο χώρο η μη κυβερνητική οργάνωση «Μέριμνα Ζωής» με τον πρόεδρό της Δημήτρη Θεοδωρολέα. Η «Μέριμνα Ζωής» η οποία εδώ και 15-ετία δραστηριοποιείται στην πρόληψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη πρώην χρηστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.) για πολλοστή φορά δήλωσε την παρουσία της και αμετάκλητη υπόσχεση που έδωσε στον κάθε άνθρωπο, έτοιμο να παλέψει για τη ζωή του...



Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας και ένεκα αυτής, οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας αυξάνουν, πρέπει να μεθοδεύσουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας όχι μόνο για να μηδενίσουμε τους κινδύνους εξάπλωσης του προβλήματος αλλά και να υποστηρίξουμε με ό,τι σύγχρονο διαθέτει η ιατρική επιστήμη για τη θεραπεία των ήδη πασχόντων παιδιών, τόνισε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο κύριος Θεοδωρολέας. Ο πρόεδρος της «Μέριμνα Ζωής» με συγκίνηση ευχαρίστησε όλους που καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμπαρίσταται στις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Η δε συμβολικότητα της φετινής αναμέτρησης τονίστηκε ακόμα περισσότερο με την ιδιαιτερότητα των συμμετεχουσών ομάδων. Τις δυνάμεις τους ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών αυτή τη φορά ένωσαν η ομάδα της «Μέριμνα Ζωής» Μ.Κ.Ο. «Αστερίας» που αποτελείται από νέους που έχουν δώσει τον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης, εθελοντές και φίλους-υποστηρικτές, και η γυναικεία ομάδα του Α.Σ. Ένωση Δόξα-Άρτεμις Δραπετσώνας 97.

Κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες δήλωσαν με την προσπάθειά τους και την παρουσία τους ότι θα αγωνίζονται μαζί στον αγώνα αυτό, που έχει μόνο νικητές, επισήμανε στο λόγο του ο πρόεδρος και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Γιώργος Λιανός, μεταφέροντας και την απόφαση των αθλητριών για την υποστήριξη με όλες τους τις δυνάμεις του έργου της «Μέριμνα Ζωής». Χάρισαν μάλιστα στον κύριο Θεοδωρολέα ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό δώρο – τη φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές τους.

Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Περάματος και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ Νομού Πειραιώς και Νήσων. Χορηγοί επικοινωνίας πειραϊκό Κανάλι Ένα, εφημερίδες «Η φωνή των Πειραιωτών», «Κοινωνική», διαδικτυακές εκδόσεις «Δημοτικό Δίκτυο» και “Daily Report”, αρωγοί Τάκης Νικολινάκος, Μάκης Μπαξεβάνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Βασσάλος, αντιδήμαρχοι Γιώτα Βοϊδονικόλα και Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πατσιλινάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Λαμπρινάκος και Μπισήρης, οι πρώην αντιδήμαρχοι κκ. Λαγουδάκης και Κάρδαρης, ο πρέσβης Ιωάννης Τζεν, ο αντιπρόεδρος της νέας διοίκησης της ΕΠΣΠ κ. Σπάθας Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του ΑΤ Περάματος Γιώργος Ραχμανίδης.

Απονέμοντας τα τιμητικά βραβεία της «Μέριμνα Ζωής» Μ.Κ.Ο. στους αθλητές ο δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης αναφέρθηκε στην υποχρέωση όλων μας να συμπαρασταθούμε στο δύσκολο αυτό έργο, που χρόνια επιτελεί ο φίλος και συνάδελφός του Θεοδωρολέας Δημήτρης με τους συνεργάτες του.

Τέλος, στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλληλεγγύη και φιλίας που επικρατούσε στο γήπεδο προστέθηκε ακόμα μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Με την ομάδα Ελληνίδων στον αγώνα κατά των ναρκωτικών πήρε μέρος η εικοσάχρονη Γαλλίδα Marlene HODEE η οποία σε συνεργασία με την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) κάνει την πρακτική της (Intership) στην Ελλάδα. Η Marlene σπουδάζει «Διαχείριση ανάπτυξης και ανθρωπιστικής δράσης» στο Πανεπιστήμιο Michel de Montaigne του Μπορντώ της Γαλλίας και ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των γυναικών ανά τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα η κοινωνική ενσωμάτωση των γυναικών μέσω του αθλητισμού. Πιστεύει πολύ στη δύναμη του ποδοσφαίρου ως ομαδικού παιχνιδιού στην κοινωνική ένταξη. Παίζει ποδόσφαιρο από 11 χρονών, συμμετέχει σε καμπάνιες μέσω του αθλητισμού για τα δικαιώματα των Γυναικών (Γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου στη Γαλλία) κατά τον καρκίνο των ναρκωτικών, του AIDS (τουρνουά ποδοσφαίρου στο Καμερούν πέρσι). Με αφορμή τις συζητήσεις μαζί της αλλά και με την παρακολούθηση αθλητικών δραστηριοτήτων με σκοπό την κοινωνική ένταξη αποκλεισμένων ομάδων τα μέλη της ΕΔΕΜ ευαισθητοποιούνται και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση από τον κ. Θεοδωρολέα της ομάδας των σπουδαίων διαιτητών με επικεφαλής τον Ηλία Σπάθα, που είναι και ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας της «Μέριμνα Ζωής» Μ.Κ.Ο. για νέους στον αθλητισμό και μακριά από τα ναρκωτικά.

Για άλλη μια φορά το όραμα του προέδρου της «Μέριμνα Ζωής» Δημήτρη Θεοδωρολέα για μια κοινωνία της ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συμπαράστασης, συμπόνιας και ευθύνης για τον συνάνθρωπό μας φάνηκε όχι και τόσο απίθανη. Φτάνει μόνο να απλώσουμε το χέρι και να μην αφήσουμε να πέσει ο φίλος μας που μόλις σκόνταψε…
 
Top