Αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, όσο περισσότεροι παραβάτες και επίορκοι εντοπίζονται, τόσο λιγότεροι από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους κινδυνεύουν να βρεθούν σε καθεστώς κινητικότητας...

Σε ερώτηση για το κατά πόσο τα υπουργεία συνεργάζονται μαζί του στην κατάρτιση λίστας όσων θα μπουν στη δεξαμενή της κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι μέχρι αύριο, 31 Ιουλίου, τα υπουργεία θα πρέπει να έχουν καταθέσει στον κ. Μητσοτάκη τις λίστες με τους υπό κινητικότητα υπαλλήλους.
Ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.
Σε άλλη ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 που ισχύει.
 
Top