Το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού  <<Με Πυξίδα το ΦΩΣ>>, του Πάρι Κατσίβελου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ταξιδεύει  με πολλές πυξίδες φωτός και στήριξης, με επαίνους, διακρίσεις και Αιγίδες, αλλά και με την αγάπη και στήριξη του αναγνωστικού κοινού.
     Με άλλη μία κεντρική πανηγυρική παρουσίαση του βιβλίου του Πάρι Κατσίβελου στον  Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νικαίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ενοποιημένου Δημαρχείου Νικαίας και Αγίου Ιωάννου Ρέντη προ ημερών, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κεντρικών αστικών παρουσιάσεών του.
     Μετά τις Αιγίδες που έλαβε ο συγγραφέας για το βιβλίο του και τις παρουσιάσεις του από το <<Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ>> και από τον <<Όμιλο για την  Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος>>, πρόσφατα έλαβε και τις Αιγίδες του <<Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων>> αλλά και του <<Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων Ουνέσκο (WFUCA),  υπεύθυνου για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική>> κυρίου  Ιωάννη  Μαρωνίτη, για το βιβλίο στο σύνολο της διαδρομής του αλλά και για την παρουσίαση που έγινε προ ημερών. Μάλιστα την συγκεκριμένη παρουσίαση του πονήματος του Πάρι Κατσίβελου, την διοργάνωσε εξ΄ ολοκλήρου ο Όμιλος για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος μετά τον κυρίως κορμό της εκδήλωσης παραχώρησε και δεξίωση για να τιμήσει τον συγγραφέα και το έργο του.
      Εδώ και δύο περίπου χρόνια που κυκλοφορεί το βιβλίο του, ο Πάρις Κατσίβελος, έκανε  γνωστή την ύπαρξη του βιβλίου του, με αρκετές παρουσιάσεις του, στην περιφέρεια αλλά και σε Δήμους της Αττικής, για λόγους αρχής όμως και σαν φόρο τιμής στην γενέτειρά του, άρχισε με τρείς παρουσιάσεις στα μέρη μας, δύο στη Θάσο στα Λιμενάρια και στο Λιμένα και μία στην Καβάλα.
     Και πάλι η τεράστια αίθουσα Εκδηλώσεων στο καινούριο κτίριο του ενοποιημένου Δήμου Νικαίας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ήταν κατάμεστη παρ΄ όλο που λόγω τυχαίας  συγχρονικότητας υπήρχαν στην περιοχή άλλες τρείς παράλληλες εκδηλώσεις, η μία μάλιστα στο διπλανό κτίριο του Δήμου. 
      Στο κοινό παρόντες επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και πεδίων, διανοητές, εσωτεριστές, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, εικαστικοί, άνθρωποι αξιόλογοι ακόμα και από τις τάξεις του Διπλωματικού σώματος.
     Η βραδιά άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του Ομίλου Πειραιώς και Νήσων, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο του Πάρι Κατσίβελου, τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιά, γιατί το περιεχόμενό του συμβαδίζει με το πνεύμα της UNESCO, στο σύνολό του. Δηλαδή προτρέπει, ενισχύει και καθοδηγεί στη συνειδητή στράτευση του ανθρώπου στο ΚΑΛΟ και στο ΦΩΣ, καθώς και στην συνειδητή σκαπανία του στη Συν-δημιουργία των ανωτέρω ποιοτήτων στον Κόσμο, που οικοδομείται εντός μας και σε αυτόν εκφαίνεται γύρω μας. Ακολούθησε εισαγωγικός χαιρετισμός του Πάρι Κατσίβελου. 
    Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την Ουνέσκο ανέγνωσε επιστολή έπαινο για το βιβλίο του Πάρι Κατσίβελου από τον  Σκηνοθέτη –Δημοσιογράφο,  Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Το Καφενείο των Ιδεών>> Ντίνου Κουμπάτη, που εξανήγγειλε και βράβευση του βιβλίου. Στην επιστολή του ο κύριος Κουμπάτης μεταξύ άλλων έλεγε: 
 <<….Με ιδιαίτερη συγκίνηση, απευθύνω τον χαιρετισμό μου σε αυτήν την βραδιά. Ο τιμώμενος Πάρις Κατσίβελος, μέσα από όλους τους τομείς, τους οποίους υπηρετεί, μας δίνει μαθήματα διά βίου μάθησης και δια βίου, επίσης, δημιουργίας. Οι επιδόσεις του σε κάθε σημείο του Λόγου και της Τέχνης, όπου καταγίνεται, ξυπνούν και την δική μας επιθυμία να διδαχθούμε και να δημιουργήσουμε.  Είναι αναμφισβήτητο, ότι και το νέο του βιβλίο, είναι ένα  πολύτιμο απόσταγμα γνώσης, την οποία απλόχερα μας προσφέρει. Εύχομαι ευτυχή συνέχιση στην πορεία του δημιουργού…>>.
     Την θεματική παρουσίαση του βιβλίου άρχισε η κυρία Ιωάννα Μάστορα, συγγραφέας και η ίδια και διδάκτωρ στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία τόνισε, πως το βιβλίο με «Πυξίδα το Φως» του Πάρι Κατσίβελου είναι ένα βιβλίο μοναδικό. Είναι ένα βιβλίο με βαθιές φιλοσοφικές αναζητήσεις, ένα βιβλίο εσωτερισμού και προσωπικής αυτοβελτίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι ζωής, μια όμορφη περιπέτεια μεστή ζυμώσεων και δοκιμασιών. Η συγγραφή του μαρτυρά βιωματική εμπειρία, μακροχρόνια και διαρκή αναζήτηση για το κοινό Καλό, εμπειρία στη χρήση της γλώσσας και στην απόδοση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Για τον Πάρι Κατσίβελο ο υπαρξισμός είναι ανθρωπισμός, είναι μεγαλείο προσφοράς στον συνάνθρωπο, είναι μια πορεία προσανατολισμένη στο ΦΩΣ.
     Στη συνέχεια ο  κύριος Γιώργος Καμπουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Επικοινωνίας Ακουστικής και Τεχνολογίας Μ.Μ.Ε., Φίλος και συνεργάτης του Πάρι στο  Μεταπτυχιακό <<Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες, Μ.Α.>> του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K., που υλοποιείται και στην Ελλάδα, εξέπληξε και πάλι το κοινό με τις φιλοσοφικές του προσεγγίσεις και υπογράμμισε πως το βιβλίο "Με Πυξίδα το Φως" του αγαπητού Πάρι Κατσίβελου ανήκει σίγουρα στην λογοτεχνία του χριστιανικού εσωτερισμού...και πως η  πρόταση-κίνητρο του βιβλίου,  είναι συνεπής με την φιλοσοφία του χριστιανικού εσωτερισμού αφού είναι  προτροπή για συνεχή αυτοβελτίωση…. Πώς;  Με πυξίδα το φώς!
     <<…Γνώρισα τον συγγραφέα σαν ένα προικισμένο θεατράνθρωπο που πέραν του θεατρικού του ταλάντου διαθέτει και σοβαρή θεωρητική γνώση των μεθόδων της θεατρικής πράξης. Όντας παλιός μαθητής του Peter Brook είχα την δυνατότητα να αναγνωρίσω στο πρόσωπο του Πάρι έναν μύστη του θεάτρου που θα μπορούσε να συμμετέχει στην μυσταγωγία παράσταση του «Αλύγιστου Πρίγκιπα» του Γιέρζι Γκροτόφσκι…..
    ….. Με όσα είπαμε παραπάνω νομίζω πως τώρα μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον τίτλο του βιβλίου του Πάρι Κατσίβελου και την
η πρότασή  του, που είναι η κατάκτηση της ελευθερίας μέσω της καλοσύνης.
   Στη συνέχεια μίλησε  ο αστροφυσικός κύριος Μουσάς  Ξενοφών γνωστός μας από τις  παρουσιάσεις στα Μ.Μ.Ε. του   Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που  είναι καθηγητής της Φυσικής  του Διαστήματος του Πανεπιστημίου  Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου  Αστροφυσικής και διευθυντής  στο Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου  Αθηνών:
<<...Ο Πάρις έχει  μια από τις καλύτερες φωνές  στην Ελλάδα και ο λόγος  του είναι μοναδικός, ζυγισμένος, με απίστευτη ισορροπία, χρώμα  και πάνω από όλα λογική…...Είναι φυσικό τα γραπτά κείμενά του επίσης να έχουν προσωπικότητα και μοναδικότητα.  Γράφει ποιητικά. Με μεγάλη πυκνότητα… Φυσικά εγώ, ως αστρονόμος και φυσικός, βλέπω ότι αναφέρεται στην φυσική, στο φως, με την ματιά του Πυθαγόρα, με τις γνώσεις της φυσικής και τα μαθηματικά....
......Με την ματιά του  φυσικού, διαβάζω το βιβλίο  με την μεγάλη πυκνότητα και  βαρύτητα σχεδόν σε κάθε πρόταση.  Θυμάμαι ότι ο Πάρις είναι  ποιητής και όχι απλός συγγραφέας. Ξεχνάω ότι το φως είναι  ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και  απολαμβάνω το μεστό ποίημα.
Απολαύστε το και εσείς…>>.
       Ανάμεσα στους ομιλητές ο Ηθοποιός κύριος Νίκος Βερλέκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο  Καισαριανής και καλός φίλος του Πάρι, διάβασε με την βαθειά επιβλητική φωνή του αποσπάσματα του βιβλίου.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη απηύθυνε χαιρετισμό αγάπης για τον συγγραφέα, αφού τους συνδέει φιλία και συνεργασία ετών, αλλά   και για το βιβλίο. Η κυρία Αλιφέρη απεχώρησε, αμέσως μετά αφού προ ημερών είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στην παράσταση του θεάτρου Στούντιο Κυψέλης του ερωτικού θρίλερ    << Βρώμικα Κόλπα>>, που μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τα δυνατότερα θρίλερ του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
      Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ομίλου για την Ουνέσκο απένειμε Τιμητική Πλακέτα στον Πάρι Κατσίβελο για την προσφορά του στον Πολιτισμό και Τιμητική Διάκριση για το βιβλίο του.
     Ο Πάρις Κατσίβελος είναι ομιλητής και μέλος διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ,  απ΄ το οποίο τον περασμένο Οκτώβρη με ειδική δράση και δι΄ εγγράφου πήρε τον τίτλο του <<Ενεργού Στοχαστή του Πλανήτη>> και του <<Παγκόσμιου Πολίτη>>.
          Από όσους διανοούμενους και  σχολιαστές έλαβαν το λόγο, απ΄  το κοινό, εντύπωση προκάλεσε  ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  κύριος Βασίλης Λεβέντης, που  τόνισε την αναγκαιότητα έργων,  προτάσεων και λειτουργικών προτροπών,  όπως αυτή του βιβλίου <<Με  πυξίδα το ΦΩΣ>>, για την  Αλήθεια, το Καλό και το Φώς,  σε μια εποχή σαν τη δική  μας που περισσεύει το Ψεύδος  και το χάος.
     Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην παρουσία της κυρίας Μανουέλλας Μαρινέσκου που είναι πρόεδρος της Ελληνορουμανικής φιλίας και τη συνδέουν με τον Πάρι Κατσίβελο κοινές διαδρομές και αγώνες για την φιλία των δύο λαών. Για σειρά ετών ο Πάρις Κατσίβελος συνδιοργάνωνε με την πρεσβεία της Ρουμανίας στις αρχές του Δεκέμβρη που είναι και η Εθνική επέτειος των φίλων Ρουμάνων, ποιητικές βραδιές, όπου η πρέσβειρα της Ρουμανικής πρεσβείας κυρία Ποπίτσα Στοϊτσέσκου, απήγγειλε στα Ρουμανικά και ο Πάρις στα Ελληνικά ποιήματα Ελλήνων και Ρουμάνων ποιητών, με τη συνοδεία μουσικής και την παρουσία πολλών πολιτικών προσωπικοτήτων και των δύο χωρών.
          Φυσικά οι συζητήσεις, τα γνωστά Λογοτεχνικά και Καλλιτεχνικά πηγαδάκια και οι απαντήσεις του Συγγραφέα - Ηθοποιού,  στους ενδιαφερόμενους,  συνεχίστηκαν σχεδόν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

 
Top