Οι εργασίες που γίνονταν στο Καστράκι φαίνεται ότι ήταν τουλάχιστον παράτυπες. Έτσι αποφαίνεται ο Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης κ Κανέλλος Λάλος απαντώντας σε ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου  Κώστα Κούβαρη. Πρόκειται για τοποθέτηση ιδιαίτερης βαρύτητας που αφήνει έκθετους την Διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο κ. Βάνα Δατσέρη, αλλά και τον Διευθυντή Τ.Υ. κ. Λάκη Κασένογλου. Αυξάνει δε τα ερωτηματικά για το τι συμβαίνει, για το τι συνέβαινε στο Καστράκι και γιατί κάποιος ιδιώτης ανέλαβε να κάνει εργασίες αφιλοκερδώς.

Ταυτόχρονα ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρίας Ζούπης με έγγραφό του -γραμμένο σε πολύ έντονο ύφος- επιπλήττει τους Βάνα Δατσέρη και Λάκη Κασένογλου, γιατί δεν του έχουν δώσει την άδεια εργασιών και την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Επισημαίνει δε, ότι αν δεν του δοθούν τις επόμενες μέρες, θα προβεί σ΄όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

Με έγγραφό μου δυο βδομάδες πριν, σας ζητούσα συγκεκριμένες εξηγήσεις εγγράφως, όπως και έγγραφα που αφορούν στις παράνομες εργασίες στο Καστράκι. Με το παρόν επανέρχομαι και ζητάω εκ νέου την άδεια που έχει δοθεί στον ιδιώτη για να μπορεί να κάνει τις εργασίες, όπως και την άδεια που έχει δοθεί -αν έχει δοθεί- για να πραγματοποιούνται οι εργασίες.

Σας επισημαίνω δε, ότι όταν ένας δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής Κίνησης, ζητάει συγκεκριμένα στοιχεία, δεν είναι θέμα διακριτικής ευχέρειας σας να τα δώσετε. Αυτό αποτελεί καθήκον σας, πολιτικό και υπηρεσιακό καθήκον σας. Γι' αυτό σας παρακαλώ πολύ να μου δοθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα, διαφορετικά θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Θα ήθελα δε την άποψη της Υπηρεσίας στην με Α.Π. 15447/14-3-2013 απάντηση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης σε ερώτημα του κ. Κούβαρη, στην οποία επισημαίνει:

"... Η άποψή μου είναι ότι κακώς έγιναν οι συγκεκριμένες εργασίες και μάλιστα χωρίς καμμία απόφαση οποιουδήποτε αρμοδίου οργάνου του Δήμου μας, όπως επίσης δεν υπήρξε απόφαση αποδοχής οποιασδήποτε εθελοντικής προσφοράς".

http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.gr
 
Top