Όλοι εναντίον του Όλι Ρεν


Για τις αποτυχημένες προβλέψεις της ΕΕ για την πορεία των οικονομιών σε Ελλάδα, Γαλλία Ιταλία και όχι μόνο
Πρόκειται ενδεχομένως για ένα μοναδικό φαινόμενο. Τα τελευταία 24ωρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν δέχεται πανταχόθεν επιθέσεις από Ευρωπαίους και Αμερικάνους οικονομολόγους, για τις αποτυχημένες προβλέψεις της ΕΕ για την πορεία των οικονομιών σε Ελλάδα, Γαλλία Ιταλία και όχι μόνο.

Είναι ενδεικτικό αυτό το οποίο καταγράφηκε μέσα απ’ τις στήλες της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η οποία ρώτησε 10 οικονομολόγους για την πολιτική που ακολουθεί η Κομισιόν. Οι εννέα από αυτούς άσκησαν δριμεία κριτική στον κ. Ρεν, με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Πολ Κρούγκμαν, να βάλει εναντίον του Επιτρόπου, σε καθημερινή σχεδόν βάση, μέσω του μπλογκ του, με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ανάλογη κριτική ασκείται στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και από οικονομολόγους στην Ιρλανδία, ενώ και ο ίδιος δίνει τροφή για επίθεση όταν δηλώνει σε ιταλική εφημερίδα ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών.

Τέλος, και ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, κατηγορεί τις υπηρεσίες του κ. Ρεν ότι δεν έλαβαν υπόψη τους μέτρα ύψους 10 δισ ευρώ, στις προβλέψεις του για το γαλλικό έλλειμμα το 2013. Κι έπεται συνέχεια…
Πηγή: voria.gr
 
Top