stournaras-eurokinissi-3-660_2[1]
ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ  “ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ”
Σε προσωπική κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα  και του νομικού κόσμου της χώρας εξελίσσεται η διαδικασία είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα που παραβλέπουν τις αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και της Ολομέλειας του ΣτΕ και καλούν τη ΔΕΗ να τις αγνοήσει και να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ξεσήκωσε θύελλα δηλώσεων  και μεταξύ των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που συνεδριάζουν στην Κομοτηνή.
Ο σύμβουλος του ΔΣΑ Γ. Νικολακόπουλος, μιλώντας, χθες στον Real Fm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου χαρακτήρισε προσβλητική για τους θεσμούς και απαράδεκτη την “προτροπή” Στουρνάρα προς τη ΔΕΗ και κάλεσε τον κόσμο σε μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια.
Εκνευρισμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και μεταξύ των δικαστών αλλά και στο ΣτΕ, διότι θεωρούν πως ο υπ. Οικονομικών υποτιμά και απαξιώνει τις δικαστικές αποφάσεις, κάτι που είναι καινοφανές με τέτοια δριμύτητα και σε δημόσια θέα.
Σύμπασα η αντιπολίτευση αντέδρασε, ενώ σκεπτικισμός υπάρχει και στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που παρακολουθούν με ανησυχία την πολιτική αυτονόμηση του υπουργού, ο οποίος, μάλιστα, τους έστειλε μήνυμα -μέσω της συνέντευξής του στο Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm- ότι ¨δεν ιδρώνει το αυτί του”.
Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως η καλύτερη λύση για την κυβέρνηση παραμένει η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό θα αποστείλει επιστολή προς τη διοίκηση της Εταιρείας με την οποία θα ζητά να συνεχιστεί κανονικά η είσπραξή του. Κι αυτό διτότι τρέμει στην ιδέα ότι θα σημειωθεί απώλεια εσόδων με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα των μέτρων που έχει επιβληθεί.
Ο κ. Στουρνάρας είχε το μεσημέρι συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που του έδωσε την εντολή να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο υπουργός στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα προς τους δημοσιογράφους:
Στουρνάρας: «Δεν έχω ακόμα τίποτα να πω. Κουβεντιάζουμε με τα κόμματα ακόμα».
Δημοσιογράφος: «Θα υπάρξει κατάληξη σήμερα;»
Στουρνάρας: «Αναγκαστικά, γιατί θα πρέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο την επόμενη Τρίτη».
Δημοσιογράφος: «Με το θέμα της ΔΕΗ και την πληρωμή του τέλους; Το συζητήσατε μέσα, γιατί ήταν και ο κ. Ζερβός».
Στουρνάρας: «Το συζητήσαμε, βεβαίως».
Δημοσιογράφος: «Και που καταλήξατε;»
Στουρνάρας: «Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει επιστολή στον κ. Ζερβό, που θα του ζητά να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος».
 
Top