Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4-4-2012) και τα όσα διαδραματίστηκαν σ' αυτή, αποτέλεσαν "την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι". Επιβεβαίωσαν μια πορεία υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου και των λειτουργιών του. Ανέδειξαν μια άσχημη, αντιδημοκρατική αντίληψη της Διοίκησης του Δήμου, απέναντι στο κορυφαίο θεσμικό συλλογικό όργανο του Δήμου.
Μόνο χθες :
  1. Η προσδιορισθείσα για τις 17.30μμ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε μετά από μια ώρα(!), λόγω της μη εμφάνισης συμβούλων της πλειοψηφίας η οποία άλλωστε διαθέτει 24 από τους 41 Δημοτικούς συμβούλους. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να διασφαλίζει από μόνη της την απαρτία. Αντί για αυτό, κατ' εξακολούθηση πηγαίνουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και περιμένουμε καρτερικά.    
  2.  Επί μια ώρα περίπου διαρκούσε η συζήτηση για το ποια επιπλέον θέματα θα μπουν για συζήτηση. Ήταν η πολλοστή φορά που στο όνομα του κατεπείγοντος η Διοίκηση του Δήμου αιφνιδιαστικά, απροετοίμαστα και πρόχειρα φέρνει θέματα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη.,
  3.  Χθες για παράδειγμα έφερε αιφνιδιαστικά το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης για το Κέντρο Υγείας, ενώ επί 15 μήνες  δεν έχει έρθει το Κέντρο Υγείας ως θέμα για συζήτηση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η Διοίκηση του Δήμου έχει αρνηθεί να φέρει για συζήτηση κορυφαία θέματα του Δήμου παρά τις προτάσεις μου, αλλά και τις προτάσεις και άλλων Δημοτικών Συμβούλων. Αναφέρω ενδεικτικά τις εξελίξεις με την ΔΕΗ, τις εξελίξεις με το Νεκροταφείο της Ανάστασης, το σχεδιαζόμενο από τον Δήμο Πειραιά Σκουπιδοεργοστάσιο στο Σχιστό, τα σχέδια για την περίφημη πίστα Φόρμουλα 1, την Ανάπλαση των Λιπασμάτων, τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει με την ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ.α.
Βλέποντας κάποιος αυτή την λίστα, απορεί, τι τέλος πάντων απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ποιος ο λόγος που ο Δήμαρχος αρνείται να τα φέρει για συζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης, που καταρρέει, ήρθε για συζήτηση μετά από υπογραφές που μάζεψε η Αντιπολίτευση. Ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής συστηματικά αποφεύγει την συζήτηση για τα καυτά θέματα επικαλούμενος ότι πρώτα πρέπει να "ωριμάσουν"(!) και προτείνοντας στους Δημοτικούς Συμβούλους να... ενημερώνονται από το Ίντερνετ!
       4, Κατά την διάρκεια της Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση, έλειπαν τόσο ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής, όσο και οι τέσσερις από τους έξι Αντιδημάρχους! Εν ολίγοις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μετέφεραν αιτήματα πολιτών και γειτονιών και διατύπωναν ερωτήματα και δεν υπήρχε ουσιαστικά κανείς από την Δημοτική Αρχή στοιχειωδώς να απαντήσει.

Πρόκειται για απαράδεκτες συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί να γίνονται πια αποδεκτές. Προσωπικά, χθες αποχώρησα συμβολικά από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενος για αυτά τα φαινόμενα. Καλώ τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να διασφαλίσουν την σωστή, εύρυθμη, δημοκρατική, θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σ' όλα αυτά!
 
Top