Σκούρα τα πράγματα για τον υπεύθυνο της καθαριότητας του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, πρώην δήμαρχο Δραπετσώνας και νυν δημοτικό σύμβουλο, Κώστα Χρονόπουλο.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα παρουσιάζουν τριτοκοσμικές εικόνες με σκουπίδια στους δρόμους, που εγκυμονούν  σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  όπου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα αυτό  και θα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε, είναι το θέμα της καθαριότητας.
Ο κ. Χρονόπουλος από ότι δείχνουν τα γεγονότα απέτυχε πριν καλά-καλά ξεκινήσει...
Από ότι μαθαίνουμε οι σχέσεις του με τους εργαζόμενους της καθαριότητας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και  ο ίδιος αποτελεί... το "κόκκινο πάνι" για αυτούς.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας του δήμου είναι ότι ,στις δυο συγκεντρώσεις που προσπάθησε να πραγματοποιήσει ο κ. Χρονόπουλος , στη   πρώτη αποδοκιμάστηκε άγρια ενώ στην δεύτερη κινδύνευσε με λιντσάρισμα από εργαζόμενους της καθαριότητας...
Επίσης είναι αξιοπερίεργο πως ο κ. Χρονόπουλος ενώ δημιούργησε γραφείο καθαριότητας ...στις εγκαταστάσεις του δήμου ...δεν έχει πατήσει ούτε μια φορά σε αυτό! 
 Προφανώς θα έχει το δικό του (αναποτελεσματικό) τρόπο δράσης...από το δεύτερο όροφο του δημαρχείου όπου ξημεροβραδιάζεται καθημερινώς...
Για την ιστορία αναφέρουμε πως ο προηγούμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Νίκος Οικονόμακης, όργωνε καθημερινά της περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και αρκετές φορές και με προσωπική εργασία -παρά τα οποία προβλήματα- έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να κρατιέται η καθαριότητα σε υποφερτά επίπεδα...για τους δημότες.
Τώρα πως ο κ. Χρονόπουλος θα αντιμετωπίσει την κατάσταση;
Από τον δεύτερο όροφο του δημαρχείου με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι;
Επίσης επί της θητείας του κ. Χρονόπουλου και προς μεγάλη έκπληξη των δημοτών,τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου δεν βγαίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ,με αποτέλεσμα πολλές φορές,να μαζεύονται τα σκουπίδια , να τα παίρνει ο αέρας, να δημιουργούνται "εστίες" εντόμων και μικροβίων και να ελλοχεύει ο κίνδυνος ασθενειών και όχι μόνο.
Πρόσφατο παράδειγμα της ανικανότητας αλλά και της αδιαφορίας του κ. Χρονόπουλου ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου,όταν η Π. Τσαλδαρή και η Λ. Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση... θύμιζαν από τα πεταμένα σκουπίδια και χαρτιά, γήπεδο μετά το πέρας ποδοσφαιρικού αγώνα..
Σύμφωνα με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες που βρίσκονται επί των συγκεκριμένων οδών μας σημείωσαν ότι "η όλη κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα δεν αρμόζει σε μία ελληνική πόλη του 2012. Περισσότερο θυμίζει τριτοκοσμική αφρικανική πόλη παρά μια ευρωπαϊκή πόλη".
Η κατάσταση βέβαια πέραν του συγκεκριμένων σημείων είναι ακόμη πιο σοβαρή, με αποκορύφωμα την χωματερή της Δραπετσώνας, όπου συνεχώς δείχνει την υποβάθμιση που υπόκειται η περιοχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,σχετικά με την καθαριότητα και αν δεν αντιδράσουν οι πολίτες, όπου οι περισσότεροι εκ των οποίων αδιαφορούν για την όλη κατάσταση, τότε η πόλη όπως δείχνουν τα πράγματα θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και θα φτάσουν τα απορρίμματα ακόμα και έξω από τις πόρτες των σπιτιών....
Ευχόμαστε στην εορταστική περίοδο του Πάσχα που είναι προ των πυλών...ο κ. Χρονόπουλος να κάνει  την "χάρη" στους πολίτες που τον ψηφίζουν τόσα χρόνια  και να ξεμυτίσει επιτέλους από το δημαρχείο ώστε να ασχοληθεί με το αντικείμενο της καθαριότητας... προκειμένου να αποφύγει το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να κάνουν "Ανάσταση" με σκουπίδια...
Το ευχόμαστε πραγματικά αν και δεν το πολυπιστεύουμε!
 
Top