.
Ναυτεργάτες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,
Οι ταξικές δυνάμεις, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές με τις Λαϊκές Επιτροπές για την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών αγώνων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε.
Παρά την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία 19-20 Μάρτη, οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού η πλειοψηφία της ΠΝΟ την ανέστειλε, συνεχίζουν να αποτελούν δεκανίκια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, στο χτύπημα των ΣΣΕ, την κατάργηση του καμποτάζ και την επέκταση της «μαύρης» εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στην όξυνση της ανεργίας, την υπονόμευση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
Αυτές οι δυνάμεις αρνούνται κάθε αλλαγή στη δομή και την λειτουργία της ΠΝΟ για να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, υπονομεύοντας ΣΣΕ – κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για το σύνολο των ναυτεργατών.
Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα σχέδια νόμου με νέα αντεργατικά μέτρα, εντάσσει από 1/04/2012 το ΝΑΤ και τα κεφάλαια του (ΚΑΑΝ-ΚΕΑΝ-ΤΠΑΕΝ-ΤΠΚΠΕΝ-ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ-ΕΛΟΕΝ) στο Υπουργείο Εργασίας, προωθεί την πλήρη άρση του Cabotage σε κρουαζιέρα και στην ακτοπλοΐα, περικόβει 72% από το εφάπαξ των ΤΠΑΕΝ-ΤΠΚΠΕΝ, καταργούν την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη του Οίκου Ναύτη, λεηλατούν την περιουσία του
Η πλειοψηφία του Δ.Σ του ΝΑΤ στις 28-3-2012, ψήφισε την εφαρμογή της περικοπής του 7% στις κύριες συντάξεις του ΝΑΤ με αναδρομική ισχύ από 1-1-2012, καθώς και την μεταφορά του ποσού της κρατικής επιχορήγησης των 75 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τον προϋπολογισμό του ΚΑΑΝ στον προϋπολογισμό του ΝΑΤ, χρήματα τα οποία θα στερηθούν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτη και αφορούν γιατρούς, φάρμακα, περίθαλψη, επιδόματα.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα και το «κούρεμα» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προχώρησε στην λεηλασία του αποθεματικού του ΝΑΤ, από 15.339.828,61 ευρώ που ήταν στις 9-3-2012, σε 4.691.018,49 ευρώ στις 12-3-2012 μείωση κατά 69,42%.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούμε την άμεση σύγκληση του γενικού συμβουλίου της ΠΝΟ που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μάρτη και αναβλήθηκε με το πρόσχημα της απεργίας. Επιβάλλεται να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών, η αλλαγή της δομής και οργάνωσης της ομοσπονδίας, η τροποποίηση του αντιδημοκρατικού Καταστατικού της.
Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν σκληρά την κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να πληρώσουν ακριβά τον εργασιακό μεσαίωνα που μας οικοδομούν, να τους γίνουμε ο καθημερινός εφιάλτης, να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα. Με απεργίες και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις, να πάμε μέχρι τις εκλογές και μετά τις εκλογές.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
 
Top