ΠΡΟΣ : Δήμαρχον Κερατσινίου -Δραπετσώνας κ. Λ. Τζανή

ΚΟΙΝ: ΥΠΕΚΑ
         κ. Φ. Μελά

ΘΕΜΑ : ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ;

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Κερατσινίου Δραπετσώνας.


To  Σάββατο  19 Νοε 2011 το πρωί,  κάναμε  ένα περίπατο στον μοναδικό δασικό πνεύμονα που έχει απομείνει στο Κερατσίνι, και είναι η πευκόφυτη περιοχή από τον Σκλαβενίτη μέχρι τα Ταμπούρια, κατά μήκος της παλιάς γραμμής του τραμ Περάματος -Κερατσινίου-Πειραιά.
Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι έχουν κοπεί δύο πεύκα ( βλέπετε στις συνημμένες φωτογραφίες, ότι είναι φρεσκοκομμένα, διότι φαίνονται τα πριονίδια και τα κομμάτια του  φλοιού μαζεμένα στη γωνία).   Το γεγονός, ότι τα κομμένα δέντρα είναι το ένα δίπλα στο άλλο οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι δεν κόπηκαν για ξύλα για το τζάκι, αλλά μήπως διότι , περιόριζαν τη θέα προς την Ψυτάλλεια της νέας πολυκατοικίας της οδού Μαρίας Κιουρή 166 ?.
Με το κόψιμο των δύο (2) πεύκων, η παιδική χαρά που βλέπετε στη φωτογραφία δεν θα έχει πλέον σκιά τους καλοκαιρινούς μήνες για να παίζουν τα παιδάκια.

Σε ερώτησή μου στη γειτονιά ποιός έκοψε τα δύο πεύκα, μου απήντησαν το συνεργείο του Δήμου (?).

Το δασαρχείο Πειραιά απάντησε στην καταγγελία μου (Αριθμ. Πρωτ. 6455/5-12-2011) αναφέροντας ότι «.η ενέργεια αφορά σε εντός σχεδίου έκταση ...» και επομένως είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Εφόσον ισχύουν ακόμη οι δηλώσεις σας της 24ης  Οκτ. 2011,

( ότι δηλ. «Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου ανά κάτοικο πανελλαδικά. Αποτέλεσε κυρίαρχη προεκλογική μας δέσμευση η προστασία και η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου. Η βελτίωση του περιβάλλοντος και η προσπάθεια να αυξηθεί ουσιαστικά η ποιότητα της ζωής στην πόλης μας. Δεν είναι δυνατόν το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να περιβάλλονται από ένα φαλακρό βουνό, στο οποίο να αναπτύσσονται οι ιδιωτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η άμεση και ολοκληρωτική αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, η οποία θα στηριχτεί για την ανάπτυξη των δέντρων από τη χρησιμοποίηση του νερού της Ψυτάλλειας, πρόταση που έχουμε διαμορφώσει ως πολιτική κίνηση και αποδέχτηκε η κεντρική εξουσία, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την Περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δυτικού Πειραιά».),

παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως (e-mail) για τις ενέργειές σας , για την εύρεση των υπευθύνων και την παραδειγματική τιμωρία τους (μήνυση?) καθώς και για τη σχετική δημοσίευση στον τοπικό τύπο (με σκοπό την αποφυγή παρομοίων περιστατικών).  Αν είναι δυνατόν, παρακαλώ  η απάντησή σας  να έχει περιέλθει μέχρι 21 Δεκ. 2011. Μετά την ημερομηνία αυτή θα απευθυνθώ προς τις οικολογικές Οργανώσεις και προς φίλους δημοσιογράφους για να αναδείξω μόνος το όλο θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας

Μετά Τιμής

Σμήναρχος Ι. Κιαμίλης Πολεμικής Αεροπορίας
    ( Πρώην  Ιπτάμενος σε μαχητικά Παντός Καιρού-Αναχαίτιση, Επιτελής ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, Υποδιοικητής 1ης Μάχιμης ΜοίραςAWACS-Γερμανία, κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρονικών, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Μακεδονίας).  
 
Top