ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ!!!!
Ο ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ.....
Από το http://www.mediasoup.gr
Πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι περίπου 85 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΔΗΚΕΠΑ).


Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, τα χρήματα που προορίζονταν για την καταβολή των μισθών τους δόθηκαν, με εντολή δημάρχου, σε εργολάβους και σε ανθρώπους που δήλωναν ότι έκαναν εθελοντική εργασία, στην πραγματικότητα όμως τους είχε προσλάβει η δημοτική αρχή χωρίς κανενός είδους σύμβαση, προκειμένου να εξυπηρετήσει διάφορα μικροκομματικά συμφέροντα.


Τα παράδοξα όμως που συμβαίνουν στον εν λόγω δήμο και στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση, δε σταματούν εδώ. Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, μόνιμος γιατρός του ΙΚΑ, έλαβε μέχρι τελευταίου ευρώ τη μηνιαία αποζημίωσή του, αφού η θέση που κατείχε ήταν έμμισθη και, μάλιστα, παχυλώς αμειβόμενη. Στη συνέχεια, παραιτήθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑ, με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου, υποχρεώνοντας σε παραίτηση τα δικά του στελέχη. Αλλά και το νέο διοικητικό συμβούλιο που όρισε, δε φαίνεται να στεριώνει, αφού ένα ένα τα μέλη που διόρισε ο δήμαρχος παραιτούνται.


Για όλα αυτά που συμβαίνουν στη συγκεκριμένη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση υπάρχει ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει βάλει στο στόχαστρό του τον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Οι εργαζόμενοι του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης καταγγέλλουν ότι προσλήφθηκε προσωπικό σε παιδικό σταθμό του δήμου κυριολεκτικώς νύχτα, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία και φυσικά χωρίς καμία αξιολόγηση.


Παρότι υπάρχουν εργαζόμενοι σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας που εργάζονται παράνομα, σε συνθήκες μεσαίωνα, χωρίς σύμβαση, χωρίς ένσημα, με μαύρα χρήματα, η τοπική υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας φαίνεται να κωφεύει και να κάνει πως αγνοεί τα όσα συμβαίνουν, αφού τις καταγγελίες που γίνονται δεν τις διερευνά σε βάθος ούτε προβαίνει σε επιτόπιους ελέγχους για να προλαμβάνει την παράνομη και μαύρη εργασία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο δημαρχιακό μέγαρο του Κερατσινίου.


Άλλη μια πρωτοτυπία του εν λόγω δήμου, είναι ότι η αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, γιατρός και αυτή στο επάγγελμα, απασχολεί ιδιαιτέρα γραμματέα χωρίς σύμβαση. Η αντιδήμαρχος δηλώνει ότι την πληρώνει από την τσέπη της, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως η εν λόγω γραμματέας πληρώνεται μισθό από τα λεγόμενα μαύρα ταμεία του δήμου και ενίοτε της δημοτικής επιχείρησης. Γιατί δεν πραγματοποιεί η επιθεώρηση Εργασίας μία αυτοψία στο γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας;


Την ίδια στιγμή, ο διορισμένος από τον δήμαρχο γενικός γραμματέας απειλεί όποιον εργαζόμενο ασκεί τα δικαιώματά του ότι θα τον στείλει σε εφεδρεία. Παράλληλα, απειλεί τους διευθυντές των δημοτικών επιχειρήσεων που συγχωνεύθηκαν και οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ότι θα τους απολύσει, αν δε συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του, τουτέστιν να παραιτηθούν από εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και να γίνουν συνεργάτες του δήμου με μπλοκάκι.


Τι λέει ο υπουργός Εσωτερικών για όλες αυτές τις παρανομίες που γίνονται στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας; Τι λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για όλες αυτές τις καταγγελίες των εργαζομένων;
 
Top