Ο Bruce (που αργότερα ονομάστηκε David) Reimer και o δίδυμος αδελφός του, ο Brian γεννήθηκαν στον Καναδά στις 22 Αυγούστου 1965, Winnipeg, από ένα ζευγάρι νέων αγροτών.

Η ζωή άρχισε κανονικά για τους Bruce και Brian, αλλά μετά από αρκετούς μήνες...
οι γονείς άρχισαν να ασχολούνται με τον τρόπο που τα αγόρια είχαν την ούρηση.
Θορυβημένοι από το πρόβλημα, και πιθανότατα χωρίς λόγο να ανησυχούν, πήραν τα αγόρια στον οικογενειακό γιατρό τους.

Ο οικογενειακός γιατρός πρότεινε μία τυπική διαδικασία για να καθορίσει το πρόβλημά τους: περιτομή. Δυστυχώς, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην περιτομή δεν ήταν τόσο συμβατική όμως. Αντί να χρησιμοποιήσουν ένα χειρουργικό μαχαίρι για να κόψουν την ακροποσθία, οι γιατροί χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο με την οποία το δέρμα καίγεται με ηλεκτροκαυτηρίαση από βελόνα. Η χειρουργική επέμβαση δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί και, δυστυχώς, το πέος του Bruce(αργότερα David) κάηκε.


ΑΓΟΡΙ Η ΚΟΡΙΤΣΙ;
Οι γονείς του Bruce ήταν φυσικό να ανησυχίσουν για τις προοπτικές του και την ευτυχία του στη σεξουαλική λειτουργία ως ενήλικας χωρίς πέος. Τον πήγαν στο John Hopkins Medical Center στη Βαλτιμόρη. Εκεί συναντήθηκαν με τον ΔJohn Money, ένα ψυχολόγο που ανέπτυσσε μια φήμη ως πρωτοπόρος στον τομέα της σεξουαλικής ανάπτυξης και ταυτότητας του φύλου.

Ο Δρ Money πρωτοστάτησε στην πεποίθηση ότι η σεξουαλική ταυτότητα δεν είναι θέμα της φύσης αλλά της ανατροφής του ατόμου. Η πεποίθηση αυτή ήταν ανεξέλεγκτη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Ο Δρ Money θεώρησε ότι ο Bruce ήταν μια τέλεια περίπτωση, ιδίως επειδή είχε ένα δίδυμο αδελφό που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «ελέγχου» για τη σύγκριση, και πρότεινε ότι θα ανακατασκευάσει το πέος του ως κόλπο - μια σεξουαλική αλλαγή.

22 μηνών, οι όρχεις του David αφαιρέθηκαν. Tότε ξεκίνησε τα ορμονικά συμπληρώματα, και μετονομάστηκε σε Brenda. Ο γιατρός πρότεινε ο Bruce να τεθεί ως κορίτσι και ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα πει τι είχε συμβεί.


Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο Δρ Money ήταν συνέχεια με τον Bruce (και τον Brian, στην περίπτωση ελέγχου) για αρκετά χρόνια. Συνέχιζε να αναφέρεi την υπόθεση στην ιατρική κοινότητα ως η "περίπτωση John / Joan" .
O Δρ. Money έγραψε: "Η συμπεριφορά του παιδιού είναι τόσο ξεκάθαρα ότι είναι αρκετά πιο κοντά στη συμπεριφορά ενός κοριτσιού και τοσο διαφορετική από τη συμπεριφορά του δίδυμου αδελφού της."

Όταν ο Δρ Money έδωσε στην "Brenda" οιστρογόνο για να προκαλέσει ανάπτυξη στήθους και άρχισε να προετοιμάζει την οικογένεια για την κατασκευή του κόλπου, το όλο θέμα άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα.


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ
Η πραγματικότητα της κατάστασης ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή που λογάριαζε ο Δρ Money. Η "Brenda" δεν προσδιοριζόνταν ως κορίτσι. Όταν εξοστρακίστηκε στο σχολείο από τους συμμαθητές της, ούτε τα φορέματα ούτε οι γυναικείες ορμόνες την έκαναν να αισθάνεται σαν κορίτσι. Στην ηλικία των 3, θυμωμένη έσχισε τα μακριά φορέματα της.

Αντί να παίζει με τις κούκλες χτυπούσε τον αδελφό της και του έπαιρνε τα αυτοκινητάκια. Από την ηλικία των 15, είχε τάσεις αυτοκτονίας και είπε στους γονείς της ότι θα αυτοκτονήσει αν την αναγκάσουν να δει ξανά τον Δρ Money. Ήταν τότε που είπαν οι γονείς την αλήθεια στην Brenda για την εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Αν και μπερδεμένος, αποφάσισε να ξαναβρεί την ανδρική του ταυτότητα και επέλεξε το όνομα «David» για να συνεχίσει τη ζωή του. Ένα πέος κατασκευάστηκε, το στήθος της αφαιρέθηκε και η ορμονική θεραπεία ξεκίνησε.

O David πέρασε αρκετά χρόνια ως αγόρι αν και η ψυχολογική ζημιά σε αυτόν και την οικογένειά του ήταν αρκετά εμφανής. Η περίπτωση του ήρθε στη διεθνή προσοχή το 1997, όταν είπε την ιστορία του στην Milton Diamond, μια ακαδημαϊκή σεξολόγος που έπεισε τον David να του επιτρέψει να υποβάλει έκθεση με τα αποτελέσματα έτσι ώστε να αποθαρρύνει τους γιατρούς από μια επεξεργασία τέτοιου είδους άλλων βρεφών.



Λίγο μετά, ο David δημοσιοποίησε την ιστορία του και ο Τζον Colapinto το δημοσίευσε στο περιοδικό Rolling Stone, τον Δεκέμβριο του 1997. Αργότερα έγινε ιστορία για ένα βιβλίο ''As Nature Made Him: The Boy Who Was Raised as a Girl''. Οι πωλήσεις των βιβλίων επέτρεπαν στον David μια οικονομική ασφάλεια.






ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Η μητέρα και ο πατέρας του David υπέστησαν ακραία ενοχή και τύψεις για ολόκληρη τη δοκιμασία. Ο πατέρας του έγινε αλκοολικός και η μητέρα του άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη. Ο αδελφός του David ήταν επίσης σε μεγάλο βαθμό επηρεσμένος από την κατάσταση και ο ίδιος.

Μετά από μια δεκαετία που νόμιζε ότι είχε μια αδελφή αλά τελικά έμαθε όλο το περιστατικό ο Brian έπαθε σοβαρή κατάθλιψη. Το 2002, ο Brian αυτοκτόνησε.

Δύο χρόνια αργότερα ο ίδιος ο David αυτοκτόνησε.

aneiromai


Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Ποια ήταν η υπόθεση ''John/joan''; Το λεγόμενο πείραμα του David Rimer;
http://himaira.blogspot.com/ 
 
Top