Οργιάζει η κινδυνολογία σχετικά με την εξόδο της Ελλάδας από το ευρώ
Ο πρόεδρος του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Χορστ Σεχόφερ, δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Το CSU συμμετέχει μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και τους Φιλεύθερους Δημοκράτες (FDP) στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο κ. Σεχόφερ τονίζει παράλληλα ότι έχει εμπιστοσύνη πως η Ελλάδα θα μπορέσει να καταφέρει στις προσπάθειες της για δημοσιονομική μεταρρύθμιση.
Ερωτηθείς αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνης, απάντησε:
«Δεν νομίζω ότι μπορεί να αποκλεισθεί, αλλά στηρίζομαι στην επιτυχία αυτού του δρόμου που ακολουθείται με τις προσπάθειες για βοήθεια και προσαρμογή» φέρεται να είπε.
Τα σχόλια του κ. Σεχόφερ δημοσιεύνται την ίδια ημέρα που αναμένεται η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τα πακέτα ευρωστήριξης.
Η θέση του πάντως, είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτήν της κ. Μέρκελ, η οποία -και- την περασμένη Δευτέρα απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «ντόμινο»

 
Top