Από το "τα ψιλά"
Οι «υπάλληλοι» της Siemens δωσαν τα χέρια αποδεχόμενοι τον νέο τους εθνικό ρολό ως τοποτηρητές των δανειστών μας και την ιδεολογική τους συνάφεια θάβοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Ένα από τα καλυτέρα δημόσια πανεπιστήμια στο κόσμο (παρά τη χρόνια απαξιώτικη υποχρηματοδοτήσή του) κατασυκοφαντήθηκε από τους νταβατζήδες χρηματοδότες των προεκλογικών τους εκστρατειων για να περάσουν τα αντιλαϊκά μετρά.
Ένα πανεπιστήμιο πλατιάς και γενικής μόρφωσης που προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση στο σύνολο του λάου κατηγορήθηκε γιατί δεν ειναι ...Harvard (δηλ. άντρο μιας απειροελάχιστης μειοψηφίας που προσφέρει σπουδές σε μια ελίτ).
Είναι δυνατόν ποτέ αυτός να είναι ο ρόλος ενός δημόσιου πανεπιστημίου;
Δίδακτρα, αυταρχισμός και υποχρηματοδοτήση, εμπορευματοποίηση των σπουδών και αποκλεισμός των λαϊκότερων στρωμάτων θα είναι το αποτέλεσμα του νόμου εκτρώματος.
Ένα δεξιό σκοταδιστικό νομοσχέδιο που μας πηγαίνει όπως και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής χρόνια πίσω!
Η Δεξιά βγήκε από το χρονοντούλαπο και μας δείχνει τα ολιγαρχικά της δόντια.
Υγεία και παιδεία για τους λίγους, ανεργια,φτωχεια και χρέη για τους πολλούς!
Μαύρο παντού στη δωσιλογική υπερκομματική συμπαράταξη της Δεξιάς οικογενειοκρατίας και των τζακιών (που αφου υπηρετησε αφανώς επι χρόνια το Χριστοφοράκο τωρα παριστάνει και καλά ότι διαπραγματευεται με τη Μέρκελ) είναι η μονή σωτηρία για την ελληνική κοινωνία.
Το άσυλο καταργήθηκε αλλά οι φοιτητικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν ξεκίνησαν το `74.
Πιο συνειδητοποιημένη για το ποιος είναι ο αντίπαλος η νεολαία θα ανατρέψει την αντιδημοκρατική έκτροπη στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Και οι πρυτάνεις της ελιτιστικής συναλλαγής καθηγητών και επιχειρηματικών συμφερόντων δεν θα έχουν καμία νομιμοποίηση στα μάτια των φοιτητών!
 
Top