Η ανάλυση της XRTC προβλέπει αρνητικά αποτελέσματα για όλες τις εταιρείες

Γ. Ξηραδάκης : Κανονικά μετά το τέλος της σεζόν δεν θα έπρεπε να εκτελείται ούτε ένα δρομολόγιο στις ελληνικές θάλασσες!
Άκρως απογοητευτική για τις προοπτικές - αλλά για το παρόν - της ελληνικής ακτοπλοΐας, είναι η εικόνα που προκύπτει απ' την ετήσια έκθεση της εξειδικευμένης στον χώρο εταιρείας XRTC. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας, κ. Γ. Ξηραδάκης,  ξεκίνησε την παρουσίασή της παραδεχόμενος πως όσο και αν προσπάθησε, δεν βρήκε ούτε ένα σημείο αισιοδοξίας στον ορίζοντα!
Η μελέτη της XRTC εκτιμά πως στο τέλος του έτους, τα οικονομικά αποτελέσματα όλων των εταιρειών θα είναι αρνητικά, έως απελπιστικά αρνητικά. Για να δώσει δε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενά του, δεν δίστασε να σημειώσει ότι "κανονικά", με βάση τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά της ανάλυσης της XRTC   μετά το τέλος της σεζόν δεν θα έπρεπε να εξυπηρετείται ούτε ένα δρομολόγιο της ακτοπλοΐας στις ελληνικές θάλασσες, αφού τα οικονομικά δεδομένα  των ακτοπλοϊκών εταιρειών δεν θα το "επιτρέπουν". 
ούτως ή άλλως το θέμα της βιωσιμότητας των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεδομένης της μεγάλης σημασίας τους, πέραν των άλλων, για την εθνική συνοχή της χώρας και την συνέχεια της νησιωτικής με την χερσαία Ελλάδα, τίθεται εκ των πραγμάτων πολύ ψηλά στην ατζέντα του νέου αν. υπ. Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Χ. Παμπούκη.

 
Top