Απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων 425 ευρώ τον χρόνο ή 35,46 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, θα επιφέρει η αναστολή χορήγησης της μισθολογικής ωρίμανσης που περιλαμβάνεται στον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.  Η αναστολή της ωρίμανσης θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου, ώστε να περιληφθεί στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του καλοκαιριού.
Το πολιτικό προσωπικό του Δημοσίου θα απολέσει περίπου 425 ευρώ τον χρόνο κατά μέσο όρο από την επιβολή του μέτρου.Μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι ένστολοι (Στρατός και Αστυνομία), όπου η καταβολή της ωρίμανσης συνδυάζεται με την απόδοση βαθμού. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες στους 150.000 ένστολους θα είναι μεγαλύτερες από το 3% μηνιαίως επί των βασικών αποδοχών.
Μέχρι σήμερα, η ωρίμανση χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους κάθε 2 χρόνια με «αυτόματη» διαδικασία. Τα ποσά της ωρίμανσης ενσωματώνονταν στον βασικό μισθό και οι υπάλληλοι περνούσαν ανά διετία στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.
 
Top