Ένα από τα ανταλλάγματα για την εκταμίευση της 5ης δόσης φαίνεται να αποτελεί η άρση της μονιμότητας Βασικός άξονας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι να μπει «λουκέτο» σε σειρά δημόσιων οργανισμών και ΔΕΚΟ, με απολύσεις 250.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015.

Μεταξύ των φορέων που καταργούνται είναι το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, η Εταιρεία....
Τουριστικών Ακινήτων και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Σε κάθε υπουργείο θα εγκατασταθεί ομάδα τεχνοκρατών από τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ αλλά και εκπρόσωποι ιδιωτικών συμφερόντων, οι οποίοι συμμετέχουν στη δανειοδότηση της χώρας.

Μπορεί το παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις για την εξασφάλιση της πολυπόθητης πέμπτης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ να κράτησαν ενάμιση περίπου μήνα, ωστόσο οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν επιβεβαίωσαν τα χειρότερα σενάρια που κυκλοφορούσαν όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, η επικοινωνιακή τρομοκρατία για επικείμενη πτώχευση και αποπομπή από το ευρώ αν δεν εκταμιευόταν η πέμπτη δόση έπιασε τόπο και η είδηση ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη ρήτρα της «σημαντικής μείωσης της απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» πέρασε, για μια ακόμη φορά, στα μαλακά.

Το πράσινο φως το άναψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Λουξεμβούργο, κάνοντας λόγο, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την αδυναμία της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης να φέρει εις πέρας τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και καλώντας ξένους εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες να μας στηρίξουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Παπανδρέου χρέωσε ουσιαστικά την αποτυχία του Μνημονίου στους… δημοσίους υπαλλήλους και προετοίμασε το έδαφος για την τιμωρία τους…


Πηγή:   epikaira
 
Top