ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ;;;

ΔΟΛΟΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;;;; 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΝΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΩΝ 

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:
-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
-ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ


Αγαπητά ΝΕΑ,
Σας αποστέλλουμε αυτήν την ανοικτή επιστολή και σας παρακαλούμε να την κοινοποιήσετε στους αποδεκτές  της.
Επιλέγουμε να την στείλουμε μέσω εσάς επειδή γνωρίζουμε ότι αναδεικνύετε όλα προβλήματα που αφορούν τον δήμο μας  και καθώς η Ιστοσελίδα του Δήμου μας δεν λειτουργεί, για άγνωστους σε εμάς λόγους   και  μάλιστα  έπειτα από το πέρας σχεδόν  τεσσάρων  μηνών από την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κ. Τζανή.
Όποτε δεν θα  μας φαινόταν καθόλου περίεργο,  η συγκεκριμένη επιστολή μας να ΜΗΝ δημοσιοποιηθεί από τους χειριστές της ανύπαρκτης μέχρι σήμερα, ιστοσελίδας του δήμου μας.
Άλλωστε όπως θα αναλύσουμε κατωτέρω, το θέμα της επιστολής μας αφορά  άμεσα την λειτουργία της Ιστοσελίδας του Δήμου μας καθώς και την υποχρέωση της δημοτικής αρχής, να δημοσιεύει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις της  και τα έξοδα της στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Εσωτερικών.
Για να μην παρεξηγηθούμε ότι δήθεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση στον κ. Τζανή, τονίζουμε ότι έχουμε παρακολουθήσει πολλές προεκλογικές ομιλίες του, στις οποίες  υποσχόταν ότι ,από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει ως δήμαρχος, τα πάντα θα είναι είναι στο «ΦΩΣ» και θα δημοσιεύονται ΑΜΕΣΑ στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του δήμου!
Δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχουμε διαπιστώσει τίποτα από αυτές τις προεκλογικές του δεσμεύσεις….
Την στιγμή αυτή που σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή , η ιστοσελίδα του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ΔΕΝ λειτουργεί και δείχνει ότι είναι «υπό κατασκευή»!!!


Γιατί όμως μετά από τέσσερις μήνες ανάληψης της δημοτικής αρχής του κ. Τζανή δεν λειτουργεί η Ιστοσελίδα του δήμου;;;

-Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος  Διαφάνειας, ο οποίος μερίμνησε από όσο γνωρίζουμε για την επιλογή της ανάθεσης της κατασκευής της ιστοσελίδας τι έκανε μέχρι και σήμερα;;;

-Με τι κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής της ανύπαρκτης και υπό κατασκευής ιστοσελίδας;

-Πόσο κόστισε στους δημότες η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που είναι τύπου JOOMLA;;
Και το λέμε αυτό επειδή JOOMLA σημαίνει ανοικτός κώδικας!!!
Για όποιον ξέρει σημαίνει Δωρεάν!!
Προς απόδειξη των ανωτέρω μπορείτε να επισκεφτείτε την εξής διεύθυνση  http://www.keratsini-drapetsona.gr/index.php  και θα δειτε την ιστοσελίδα του δήμου μας  και πως την διαμορφώνουνε….

Το template της ιστοσελίδας είναι από την εταιρία http://www.rockettheme.com/joomla που πουλάει έτοιμα templates.

Ας μας πει κάποιος πόσο κόστισε τελικά το site ανοικτού κώδικα και πόσο κόστισε το συγκεκριμένο template που πλέον χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα του Δήμου http://demo.rockettheme.com/  (και διαλέγεις το template Jul10-Panacea.)

Αντίστοιχα site της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ διαφημίστηκαν ότι κατασκευάστηκαν με joomla για θέμα φτηνού κόστους...

Παραθέτουμε και το εξής «Δημοσίευμα»:

"Σε δοκιμαστική λειτουργία ο νέος ιστότοπος του Υπουργείου Παιδείας που θα το βρίσκετε πλέον στην διεύθυνση www.ypaideias.gr
Πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση, σε σχέση με τον προηγούμενο ιστότοπο, λιτός, ελαφρύς και εύκολος στην περιήγηση. 
Σημαντικό είναι πως έγινε με την χρήση του ανοιχτού λογισμικού joomla".



Όπως προκύπτει από αυτά που αναλύσαμε, ο κύριος δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις στους δημότες των οποίων εισπράττει τα δημοτικά τέλη και φόρους , αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο για το κόστος της ιστοσελίδας η οποία είναι ανοικτού κώδικα και «ΔΩΡΕΑΝ» και η οποία δεν λειτουργεί!
Καθώς επίσης για την επιλογή του συγκεκριμένου «σχεδιαστή» και όχι κάποιων άλλων αξιόπιστων επαγγελματιών του χώρου!

Γιατί αυτή η εμμονή με τον συγκεκριμένο;;;;

Επίσης τίθεται και το θέμα της ΜΗ δημοσίευσης των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής -στο Διαδίκτυο – με την δικαιολογία της «υπό κατασκευής» ιστοσελίδας!

Το νομοσχέδιο του Καλλικράτη από όσο γνωρίζουμε , υποχρεώνει να δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής στο διαδίκτυο, γεγονός που δεν γίνεται στο δήμο μας και που προφανώς κάποιους ευνοεί…

Ακούσαμε από την αντιπολίτευση καταγγελίες για υπέρογκες σπατάλες και χορηγίες καθώς και για προσλήψεις ΑΜΕΑ, μέσω δημοτικής επιχείρησης της Δραπετσώνας και μάλιστα χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου!

Επίσης ακούμε ότι ο κύριος δήμαρχος δεν ενημερώνει την Αντιπολίτευση για τις ενέργειες του…

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Εσωτερικών …με την «δικαιολογία» της «υπό κατασκευής» ιστοσελίδας του δήμου….
Εν όψει των ανωτέρω:
Καλούμε την  Αντιπολίτευση να  φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να εγκαλέσει ΑΜΕΣΑ την δημοτική  αρχή στις αρμόδιες  κατά τον νόμο υπηρεσίες και αρχές  που ορίζει ο νόμος του Καλλικράτη.

Με σεβασμό ,
ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΣ: 
Καταρχήν σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Αποτελεί για εμάς τιμή και καταξίωση να μας εμπιστεύονται οι πολίτες του δήμου μας, για την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης μας.
Εμείς την κοινοποιούμε ΑΜΕΣΑ την επιστολή και σας ενημερώνουμε ότι θα δώσουμε στην δημοσιότητα όλες τις ενέργειες που αναμένεται  να πράξει η Αντιπολίτευση ή μεμονωμένος δημοτικός σύμβουλος.
 
Top