Ακούγοντας τα διαφημιστικά σποτ των σωματείων εργαζομένων του ΟΣΕ με τα τσιτάτα «Ο ΟΣΕ χρεώθηκε από τους πολιτικούς», «Δεν θα αφήσουμε τον ΟΣΕ να εκτροχιαστεί», νομίζω ότι ζω σε κάποια άλλη χώρα όπου τυχαίνει να μιλούν ελληνικά.


Δεν είδα τους αξιότιμους εργαζόμενους στον οργανισμό να αντιδρούν όταν παραγγέλνονταν σύγχρονες μηχανές και στη συνέχεια τις έβλεπαν να σκουριάζουν στο σταθμό..


.. της Θεσσαλονίκης. Ούτε όταν, αφού ετοιμάστηκαν οι προδιαγραφές για τα βαγόνια του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα , διαπιστώθηκε πως ήταν πιο ψηλά και δεν χωρούσαν στα τούνελ ή τις γαλαρίες όπως τις χαρακτηρίζουν και στη συνέχεια γκρέμιζαν και κόνταιναν τις γαλαρίες! Αυτό δεν ενόχλησε κανένα, στέλεχος, υποστέλεχος, απλό εργαζόμενο, έστω και συνδικαλιστή, ώστε να βάλει μια φωνή!


Είναι τόσο πολύ φυσιολογικό σε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση να γίνονται τέτοια «μικρολαθάκια»;


Πού είναι οι μηχανοδηγοί όταν έπαιρναν να οδηγήσουν μια αμαξοστοιχία με 10 βαγόνια και τους κοτσάριζαν άλλα 10 παράνομα; Έπρεπε να γίνει το ατύχημα στο Μπράλο και να αναδειχτεί η μεγάλη κομπίνα; Δηλαδή οι μηχανοδηγοί δεν κατέβηκαν ποτέ σε κάποιο σταθμό να πάρουν λίγο καθαρό αέρα και να γυρίσουν το κεφάλι τους προς τα πίσω και να ξαφνιαστούν και να πουν, καλά άλλο συρμό μου είπαν να οδηγήσω κι εδώ βλέπω μια τεράστια σαρανταποδαρούσα.


Οι άλλοι που έπαιζαν στα δάχτυλα τα logistics και είχαν οργανώσει παρααποθήκες μέσα στα εμπορικά βαγόνια στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ στο Θριάσιο;


Καλά ποτέ δεν πήγε έστω και για περίπατο ένα επόπτης, τομεάρχης, διευθυντής και να ρωτήσει, «ρε παιδιά γιατί έχουμε τόσα πολλά βαγόνια παρκαρισμένα»;


Και ξαναρωτάω τους υπεύθυνους, Διοικητές, προέδρους, υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους που είχαν και έχουν την ευθύνη του ΟΣΕ: Δεν θα πρέπει να απολογηθούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τρέξουν να κρυφτούν, γιατί στο τέλος θα τους πάρουν με τις πέτρες;


ΥΓ. Δεν έχω ούτε είχα καμιά σχέση με τον ΟΣΕ. Η άποψή μου αυτή έχει διαμορφωθεί από την πληροφόρηση που παίρνω από όλα τα μέσα.


Δημήτρης Αστέρης , σύμβουλος Μάρκετινγκ
 
Top