ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

Να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση και λειτουργία του αρχείου συνταξιούχων σχεδιάζει η διοίκηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο. Το σχέδιο αυτό κινείται στο πλαίσιο των πολιτικών σύμπραξης του κράτους με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανάθεσης έργου σε αυτές, ακόμα και ιδιωτικοποίησης τομέων και υπηρεσιών. Είναι μια πολιτική, από την άλλη, που στη συγκεκριμένη περίπτωση γεννά πολλά ερωτήματα ως προς τους πιθανούς τρόπους εκμετάλλευσης τέτοιων αρχείων από ιδιώτες, όχι βέβαια σε όφελος των συνταξιούχων.

Το πρόσχημα για να δοθεί το αρχείο σε ιδιωτική επιχείρηση είναι ότι το ΤΕΑΔΥ δε διαθέτει το ίδιο τους κατάλληλους χώρους για να στεγάσει το σύνολο του αρχείου. Ομως όπως επισήμανε στο Διοικητικό Συμβούλιο η Χρυσούλα Λαμπούδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και η οποία μετέχει στο ΔΣ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δημόσιο, το ΤΕΑΔΥ διαθέτει δικά του κτίρια τα οποία δε χρησιμοποιούνται και θα μπορούσε σε κάποιο από αυτά να στεγαστεί το αρχείο. Οι ισχυρισμοί ότι δε χωράνε τα αρχεία σε αυτά τα κτίρια και ότι τα κτίρια δεν είναι κοντά στο κυρίως κτίριο του ΤΕΑΔΥ δεν είναι πειστικοί καθώς δεν αποδεικνύονται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Δεν αναφέρεται για παράδειγμα τι ακριβώς χώρος απαιτείται για τη στέγαση του συνόλου των αρχείων. Ουσιαστικά οι ισχυρισμοί αυτοί εμφανίζουν ως δήθεν ιδανική λύση την ανάθεση του αρχείου σε ιδιωτική επιχείρηση, για την οποία έχει γίνει ήδη έρευνα αγοράς και όπως σημειώνεται θα στοιχίζει 4.000 ευρώ μηνιαίως στο ΤΕΑΔΥ. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι απέναντι σε αυτή τη «λύση» οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ διατυπώνουν μόνο κάποιες επιφυλάξεις.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top