Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/



Η δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2011, η οποία αλληγορικά και πολιτικά είχε παρομοιασθεί, από τον άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα, με την επίθεση των Γερμανών για την κατάληψη του πρώτου οδοφράγματος της μάχης του Στάλινγκραντ, έληξε τα μεσάνυχτα της 22ης Δεκεμβρίου, με την ψήφιση του Προϋπολογισμού.
Όμως, παρ’ ότι ο Προϋπολογισμός ψηφίσθηκε από τους εναπομείναντες 156 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που επιτρέπει στον Γιώργο Παπανδρέου και στην υπό αυτόν ηγετική ομάδα να πανηγυρίσουν, η κατάσταση στο μέτωπο είναι εντελώς διαφορετική…
1. Τα επιχειρήματα των...
 Γκαιμπελίσκων του Μαξίμου και του ΔΝΤ, ότι π.χ. «η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να προσφύγει στο ΔΝΤ και στην επιτήρηση προκειμένου να σώσει μισθούς και συντάξεις», ή «δεν υπήρχε άλλος δρόμος», έχουν πλέον καταρριφθεί. Ούτε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση τους προς υπουργοποίηση Βουλευτές), δεν τολμούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την αξιοπρέπεια και σοβαρότητα τους. Αντίθετα, εντός του ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν πλέον καθημερινά οι φωνές και οι απόψεις που αμφισβητούν την ορθότητα των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας.
2. Η πατριωτική αντιπολίτευση, μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό δομεί ξεκάθαρο πολιτικό-αντιπολιτευτικό λόγο. Ο Α. Σαμαράς ξεκάθαρα προειδοποίησε την κυβέρνηση, ότι εάν επιθυμεί να αποφύγει την χρεοκοπία πρέπει «εδώ και τώρα» να αλλάξει πολιτική. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ωμά και χωρίς περιστροφές είπε, ότι η χώρα βαδίζει προς χρεοκοπία. Τέλος, ακόμα και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ξεπέρασε τις αλληλοσπαρασσόμενες απόψεις και ομάδες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και κατήγγειλε με σφοδρότητα την κυβερνητική πολιτική. Η στάση αυτή της αντιπολίτευσης εξανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρέου να υπεραμυνθεί του ρόλου του ΔΝΤ στην σημερινή εγχώρια οικονομική συγκυρία. Οι ρόλοι λοιπόν είναι πλέον σαφέστατοι. Η αντί-μνημονιακή πατριωτική συμμαχία, απέναντι στους υποστηρικτές της παρέμβασης του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας μας.
Έχουμε λοιπόν από την μία πλευρά συρρίκνωση της πολιτικό-επικοινωνιακής επιχειρηματολογίας και από την άλλη πλευρά σύγκλιση στην πρόβλεψη (χρεοκοπία), και σαφέστατη αντίθεση στις κυβερνητικές επιλογές. Ταυτόχρονα η διεθνής και εγχώρια οικονομική συγκυρία επιβαρύνεται με νέα αρνητικά οικονομικά δεδομένα. Το γεγονός αυτό πείθει ότι η σε κεντρικό επίπεδο (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΚΤ, ΕΕ) σχεδιασμένη νεοφιλελεύθερη αντεπίθεση, που επιδιώκει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και να διασώσει το καταρρέον νεοφιλελεύθερο εποικοδόμημα, μέσω της φαλκίδευσης των δικαιωμάτων και της υποβάθμισης του επιπέδου ζωής των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, οδηγείται στην αποτυχία. 
Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, όλο αυτό τον καιρό προσπάθησε να δώσει θάρρος στους απλούς ανθρώπους που είχαν υποκύψει στα εκβιαστικά διλλήματα του Γιώργου Παπανδρέου και της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας, να οπλίσει με επιχειρήματα το σύνολο της πατριωτικής αντιπολίτευσης και να συμβάλει στην δημιουργία και λειτουργία ενός άτυπου σε πρώτη φάση αντί-μνημονιακού μετώπου. 
Τηρουμένων των αναλογιών και γνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις μας είναι μικρές, πιστεύουμε ότι καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα.
Βέβαια ο αγώνας θα συνεχισθεί, όπως έχουμε πει, ακόμα πιο σκληρός και ανελέητος. Γνωρίζουμε όλοι ότι η περιπέτεια που έχει μπει η πατρίδα μας είναι πολύ μεγάλη και οδυνηρή, και χρειάζεται κόπους και θυσίες για να τελειώσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον λαό μας και την χώρα μας. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, πρέπει να γνωρίζουν ότι για να καταλάβουν όλη την πόλη του Στάλινγκραντ, πρέπει να φθάσουν στις όχθες του Βόλγα. Όμως, μπροστά τους βρίσκεται ο λόφος Μαμαγιέφ, το Εργοστάσιο Τρακτέρ και το Εργοστάσιο Ελαστικών Κόκκινος Οκτώβρης. Εκεί θα δοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι πιο μεγάλες και σκληρές μάχες και εκεί θα υποστεί την μεγαλύτερη και πιο συντριπτική ήττα.
Αυτοί κέρδισαν την πρώτη μάχη, εμείς θα κερδίσουμε τον πόλεμο. 
Οι Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ, Απτόητοι και Αλύγιστοι σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα, κ. Πρόεδρε…
 
Top