Απάντηση του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλοy
στον κ. Αντώνη-Μάριο-Παπαγιώτη
Αγαπητέ μου κ Α-Μ-Παπαγιώτη μετά χαράς απαντώ στην ανοικτή σας επιστολή που αφορά στην πρόσφατη προσπάθεια του Υφυπουργού Παιδείας κ Γιάννη Πανάρετου να εντοπισθούν και, εφόσον, διαπιστωθούν παραβάσεις, να τιμωρηθούν φαινόμενα οικογενειοκρατικής μεροληψίας στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.
ΕΠΙΚΡΟΤΩ θερμά απαλλαγμένος από Κομματικές παρωπίδες τιςπροσπάθειες του κ Πανάρετου (και της κ Διαμαντοπούλου) και τον προτρέπω δημοσίως:
ΝΑ ΜΗΝ σταματήσει αυτό που ξεκίνησε,
ΝΑ ΜΗΝ πτοηθεί από κακόβουλες συκοφαντικές εναντίον του επιθέσεις,
ΝΑ ΜΗΝ υποκύψει σε εκφοβισμούς και πιέσεις,
ΝΑ ΜΗ συμβιβασθεί καθότι η αναζήτησή του αφορά σε περιπτώσεις πράσινων, μπλε και …πολύχρωμων μπαμπάδων και μαμάδων, θείων, νονών και άλλων συγγενών!
ΠΡΟΤΡΕΠΩ τον κ Πανάρετο (και την κ Διαμαντοπούλου) να ζητήσουν και την βοήθεια των αρμοδίων Ελεγκτικών οργάνων και Παρέδρων και να...
ερευνήσουν: 
ΕΑΝ υπάρχουν (φοβάμαι ότι είναι πολλές, ίσως μερικές και κραυγαλέες) περιπτώσεις καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ οι οποίοι ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ κατά πολύτο προβλεπόμενο από το Νόμο επίπεδο ΜΗΝΙΑΙΩΝ και ΕΤΗΣΙΩΝ αμοιβώνως ποσοστού των μηνιαίων αποδοχών της βαθμίδας στην οποίαυπηρετούν από πηγές όπως ερευνητικά προγράμματα και χορηγίες, απόδιδασκαλία σε μεταπτυχιακά προγράμματα και προγράμματα εξειδίκευσης και δια βίου μάθησης και,
ΦΥΣΙΚΑ, από τη διδασκαλία τους στο περιώνυμο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!
ΠΡΟΤΡΕΠΩ και ΠΑΡΑΚΑΛΩ ακόμη την ΗΓΕΣΙΑ του Υπουργείου μας
ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ με τις αρμόδιες ΔΟΥ εάν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι των ΑΕΙ καιΤΕΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ αυτά τα εισοδήματα κανονικά στις ετήσιες φορολογικέςΤους δηλώσεις…
Με άλλα λόγια, αγαπητέ κ Α. Μ. Παπαγιώτη ΕΛΠΙΖΩ και ΕΥΧΟΜΑΙ αυτό που ξεκίνησε ο κ Πανάρετος να μην ΠΝΙΓΕΙ στα ρηχά νερά της παραπαίουσας ήδη πολιτικής μας ζωής και να μην «χαθεί» ως αποτέλεσμα ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ στο αθάνατο πολιτικό παρασκήνιο (που κάνει την παροιμιακή ποδοσφαιρική «παράγκα» να φαντάζει μπροστά στο μεγαλείο της αντίστοιχης «πολιτικής» πράγματι ως «παράγκα»!
Ο Πάνος Γεωργίου Πιπερόπουλος κάτοχος πτυχίου, 2 Μάστερ και Διδακτορικού στο Μάνατζμεντ πράγματι εξελέγη και διορίσθηκε λέκτορας στο τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που εδρεύει στην Έδεσσα την άνοιξη του 2008 ανάμεσα σε μία πλειάδα άλλων συνυποψήφιων από ένα εκλεκτορικό σώμα στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλά άλλα ΑΕΙ πέραν του Παν. Μακεδονίας.
Ορθά επισημαίνεις αγαπητέ μου Α-Μ-Π. ότι εγώ υπηρέτησε για τρείς σχεδόν δεκαετίες στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (πρώην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης) όπου και είχα την τιμή να εκλεγώ αρκετές φορές ως Πρόεδρός του με πλειοψηφίες επιπέδου του 90 και 95% (ανάμεσα σε άλλους και ο σχολιαστής της Ελευθεροτυπίας είχε γράψει με πολύ καλόγουστο χιούμορ σε κάποια εκλογή μου στη θέση του Προέδρου ότι «ο καθηγητής Πιπερόπουλος Πρόεδρος με ποσοστά…Τσαουσέσκου!»
Ο Πάνος Γεωργίου Πιπερόπουλος έχει παραιτηθεί από τη θέση του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εργάζεται ως λέκτορας και ταυτόχρονα Διευθυντής του προγράμματος Μάστερ (Arts, Business & Creativity) στο γνωστό Business School, University of Newcastle upon Tyne (ρίξε σε παρακαλώ μια σύντομη ματιά στα παρακάτω)
http://www.ncl.ac.uk/nubs/staff/profile/panagiotis.piperopoulos
http://www.ncl.ac.uk/nubs/postgrad/taught/abc.htm 
http://arts-business-creativity.blogspot.com/
Σε ότι αφορά στη θυγατέρα μου Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου σε πληροφορώ ότι αυτή ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως ψυχολόγος και, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν διεκδικεί κάποια θέση σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ μολονότι με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της προσόντα σίγουρα κάποια στιγμή έχοντας και το ηθικό και το νομικό δικαίωμα να το κάνει φρονώ ότι θα το κάνει!
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ως συνταξιούχος πλέον πανεπιστημιακός δάσκαλος ότι ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ έχει δύο όψεις:
Η πλέον γνωστή είναι αυτή που αφορά σε συγγενικά πρόσωπα τα οποία χωρίς να διαθέτουν αντικειμενικά αξιολογημένα προσόντα επιλέγονται «από στημένους» εκλέκτορες σε θέσεις που ΔΕΝ δικαιούνται να καταλάβουν αφήνοντας έτσι έξω άλλα άτομα πολύ πιο ικανά και αξιόλογα…Αυτό καλύπτει η αναφορά στην ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!
Η λιγότερο γνωστή στην Πατρίδα μας είναι η άλλη όπου ακριβώς επειδή ένας γιός ή μια θυγατέρα είναι παιδί κάποιου αναγνωρίσιμου προσώπου ΜΟΛΟΝΟΤΙ διαθέτει ΟΛΑ τα απαραίτητα προσόντα και ακόμη περισσότερα ΠΡΕΠΕΙ να αδικηθεί για να μην «παρεξηγηθεί» η…κοινή γνώμη! Αυτό καλύπτει η αναφορά στον ΚΡΟΝΟ που τρώει τα…παιδιά του…
 
Top