Τι Ισχύει..

Στο εύλογο ερώτημα των ψηφοφόρων, πώς ακριβώς θα διεξαχθούν οι εκλογές του β΄ γύρου, απαντά το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνει ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν και πάλι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που έγιναν και την προηγούμενη Κυριακή, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Στο ερώτημα των πολιτών, τι ψηφοδέλτιο θα ρίξουν, η απάντηση είναι, το ίδιο με αυτό που είχε ο κάθε συνδυασμός από τους δύο που τώρα συμμετέχουν, χωρίς να βάλουν κανέναν σταυρό προτίμησης. Το ρίχνουν ως έχει.

Υπενθυμίζουμε, ότι τόσο οι εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ , τρένα, ή αεροπλάνα (για δικαστικούς αντιπροσώπους μόνο) ισχύουν για τους εκλογείς και γι΄ αυτή την εβδομάδα, ενώ όλα τα σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά αυτή την Παρασκευή και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές , υπό την προϋπόθεση (για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση), ότι τουλάχιστον σε μία από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (για εκλογή περιφερειάρχη ή για εκλογή δημάρχου) δεν έχει ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή. Σε περίπτωση που και στο δήμο και στην περιφέρεια έχουν ήδη εκλεγεί από την α' Κυριακή οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι, τα σχολεία, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, θα είναι ανοιχτά. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τον εκπαιδευτικό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε άλλη περιοχή, όπου είναι εγγεγραμμένος, τα σχολεία και σε αυτές τις περιοχές θα υπολειτουργούν, προσθέτει το eklogika.gr

Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών καλεί δε τους συνδυασμούς να παραδώσουν στους δήμους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, τον απαραίτητο αριθμό ψηφοδελτίων προκειμένου αυτοί να εφοδιάσουν όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκλογείς που έχουν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν με πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων, με το οποίο έχουν ήδη εφοδιαστεί από το δήμο τους και το οποίο θα φέρει την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010». Η ανωτέρω διαδικασία τηρείται και προκειμένου περί παραλειφθέντων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ομογενών και υπηκόων τρίτων χωρών. Οι εκλογείς αυτοί, που θα ψηφίζουν προσκομίζοντας το ανωτέρω πιστοποιητικό, θα υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν και οι διπλοεγγεγραμμένοι εκλογείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

Πηγή:Εklogika
 
Top