Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπεντ με χρόνο 2.12.40 τερμάτισε πρώτος στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο. Δεύτερος έκοψε το νήμα ο Τζόναθαν Κίπκοριρ με 2:14.05 και τρίτος ο Έντουιν Κιμουτάι με 2:15.21.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πρώτος ήρθε  ο Μιχάλης Παρμάκης με 2:20.48, δεύτερος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2:21.44 και τρίτος ο Κωσταντίνος Πούλιος με 2:25.19.
Στον αγώνα των 10 χλμ νικητής ήταν ο Θεοδόσης Κάλδης με χρόνο 32.33. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Καμπιτάκης και τρίτος ο Κώστας Μπαλαγιάννης. Στον ίδιο αγώνα στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Πόπη Αστροπεκάκη με χρόνο 37.24. Η Αστροπεκάκη τερμάτισε μαζί με...
 τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ισπανό Αμπέλ Αντόν. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Θεοδώρα Κολομπούρδα με 39.16 και τρίτη ήταν η Φιλίππα Πουλίδου με 39.44.
Στον αγώνα των 5 χλμ στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Πανελληνίου Γ.Σ. με χρόνο 15.27, στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Δρόσος με 1.56, ενώ τρίτος ήταν ο Γιάννης Ζερβάκης με 16:07.
Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο πήραν μέρος στις δύο διαδρομές του Μικρού Μαραθώνιου, 5 και 10 χιλιομέτρων, αντίστοιχα, από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας. Την εκκίνηση του Μικρού Μαραθώνιου έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασιλης Σεβαστής.
Ο πρωθυπουργός, μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων,  δήλωσε: «Eίναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλει την Ελλάδα, την Ελλάδα που έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά που σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο».
Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια, κάθε χρόνο, στην εκκίνηση του αγώνα.
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1685.html
 
Top