Με τον Κέβιν Μιραλάς να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού Βόλου με 3-1. 
Ανώτεροι οι Πειραιώτες, τρόμαξαν στο τέλος, όταν οι Βολιώτες ανέβασαν στροφές. Τοροσίδης καιΜιραλάς (2) τα τέρματα των νικητών (με τον Ριέρα να χάνει πέναλτι), με τον Ουμπίντεςνα μειώνει. Αστεία η διαιτησία Αρετόπουλου.
Μπορεί το ξεκίνημα του αγώνα να ήταν μέτριο ποιοτικά, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε με το καλημέρα να μπει μπροστά στο σκορ. Οι Πειραιώτες, μετά από μια στημένη φάση στην περιοχή του συνονόματου και ένα… μπλέξιμο στην άμυνά του, κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ, μόλις στο 7’, με τον Βασίλη Τοροσίδη. Αυτό, δεν ήταν αρκετό για να λύσει τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να παρουσιάζουν την ίδια μέτρια εικόνα, χωρίς ο Ολυμπιακός Βόλου να μπορεί να το εκμεταλλευτεί, καθώς ανάλογη ήταν και η δική του παρουσία.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο 
Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, στο 21’, με τον Μιραλάς να… θυμίζει Κώστα Βουτσά στην ταινία «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» και να σκοράρει κατά λάθος, μετά από σουτ του Φουστέρ. Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι χωρίς να καταφέρουν να δείξουν καλό πρόσωπο, είχαν το πάνω χέρι, αν και σε ορισμένες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, είδαν τον ΑντώνηΝικοπολίδη να… ανησυχεί.

Τα τελευταία 10 λεπτά του ημιχρόνου, πέρασαν με τις 
δύο ομάδες να αναλώνονται σε μια μάχη κέντρου, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να ατονίσει ακόμη περισσότερο, και τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα με 1-0.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο… όπως ακριβώς και στο πρώτο. Ο 
Ολυμπιακός, είχε και πάλι το πάνω χέρι στα πρώτα 15 λεπτά, χάνοντας 1-2 καλές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αυτό, επειδή οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, κατάφεραν να πετύχουν τέρμα στη μοναδική ουσιαστική σοβαρή επίσκεψή τους στην περιοχή του Νικοπολίδη, με τον Ουμπίντες στο 71’.

Από το 2-1 και μετά, ο 
Ολυμπιακός Βόλου, ανέβασε την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να… πιέσει αρκετά τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνέχισε να αγωνίζεται χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό. Οι γηπεδούχοι πάντως, κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι (χάρη σε… έμπνευση του διαιτητή σε ανατροπή του Μιραλάς από τον Ζαραδούκα), με τον Ριέρα στο 81’ να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, μέχρι το τέλος, με τον
Ερνέστο Βαλβέρδε να ρίχνει στην μάχη τον… Χολέμπας, αντί του Ριέρα, με τον χρόνο να… περνάει και τον Ολυμπιακό να κλειδώνει τη νίκη του με ένα ακόμη τέρμα τουΜιραλάς, στις καθυστερήσεις, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γιάννη Φετφατζίδη.
 
Top