Από το : Πρώτο Θέμα
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ;
Δεκτό έγινε τελικά το τελεσίγραφο του Αντώνη Σαμαρά από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στον συνδυασμό του σε θέση αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα για τη Θεσσαλονίκη τον αδελφό του...
κ. Διονύση Ψωμιάδη. Στη θέση του αδερφού του, ο νυν νομάρχης έβαλε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης, μια επιλογή που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξ αρχής ανήκε στη Ρηγίλλης… Κατά πληροφορίες, η κίνηση αυτή της Ρηγίλλης που παραλίγο να φέρει τη ρήξη με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είχε διττό στόχο: Αφενός να στείλει ένα μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας, και αφετέρου να δείξει ότι εκείνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες και από αυτό δεν εξαιρείται ούτε η περιφέρεια του κ. Ψωμιάδη. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Π. Ψωμιάδης απέδωσε σε «παρανόηση» το ζήτημα που προέκυψε με το "τελεσίγραφο Σαμαρά". «Πολύς ντόρος για το τίποτε», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως κάποιοι γύρω από τον κ. Σαμαρά εμφανίζονται «βασιλικότεροι του Σαμαρά». Όπως επισήμανε, στον κ. Σαμαρά έδωσε τρία ονόματα για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και του Διονύση Ψωμιάδη. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «όχι» για τον αδελφό του και τότε ζήτησε χρόνο να αποφασίσει. Υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες του Π. Ψωμιάδη με τον κ. Σαμαρά, και χθες και σήμερα, και το πρωί έλαβε την απόφαση να τοποθετήσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον πρώην βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο Διονύσης Ψωμιάδης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. «Εγώ ενώνω, δεν διχάζω, δεν πληγώνω», δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης για την απόφαση του αυτή. Τόνισε μάλιστα ότι ο Διονύσης Ψωμιάδης δεν αποτελεί περίπτωση οικογενειοκρατίας, διότι εκλέχθηκε δυο φορές πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος, και σε ερώτηση για το ζήτημα οικογενειοκρατίας που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εμένα έδειχνε, αλλά αλλού πήγαιναν τα σκάγια».
Ωστόσο, η υποχώρηση Ψωμιάδη και η παρα λίγο ρήξη με τη Ρηγίλλης δημιουργεί νέο πονοκέφαλο σε ένα άλλο στρατόπεδο, και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, η σύζυγος του οποίου είναι υποψήφια δήμαρχος στη Σαρωνίδα. Και αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι πια η οικογενειοκρατία πέφτει βαριά στο κοινό αίσθημα, ειδικά όταν έχει να κάνει με… εκλογές... Είναι γνωστό άλλωστε πως η υποψηφιότητα της συζύγου του Θόδωρου Πάγκαλου κυρίας Χριστίνας Χριστοφάκη για τη δημαρχία στη Σαρωνίδα έχει φέρει… μπελάδες στον ισχυρό άντρα της κυβέρνησης.
 
Top