Εκεί που δεν θέλαμε καθόλου τους Κινέζους τώρα τρέχουμε να τους προλάβουμε για να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Η Λούκα Κατσέλη κατά την επίσκεψή της στην Κίνα εκτός των άλλων συζητά και την απευθείας σύνδεση της Σαγκάης με την Αθήνα, κάτι που οπωσδήποτε θα δέσει περισσότερο τη συνεργασία με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την Ευρώπη, της οποίας πύλη εισόδου τείνει να γίνει η Ελλάδα.

Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή και δεν έχει ακόμα βγει στην επιφάνεια, είναι τα μεγάλα σχέδια που έχουν οι Κινέζοι, όχι για την Ελλάδα, αλλά για την εξαγωγή πλεοναζόντων κεφαλαίων και ανθρωπίνου Δυναμικού.

Στόχος των Κινέζων είναι να δημιουργηθεί μια Τσάϊνα Τάουν στον Πειραιά, να κατοικηθεί με κινέζους πολίτες και από κει να στελεχωθούν όλες οι Κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο η γνωστή πλέον COSCO, αλλά και κάθε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα συμφερόντων τους.

Ως Ιδανικότερος τόπος κατασκευής της Κινεζικής αυτής παροικίας στην Ελλάδα φέρεται η παραθαλάσσια έκταση των πρώην λιπασμάτων και της ΑΓΕΤ, στην παραλία Δραπετσώνας – Κερατσινίου, έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων.

Βέβαια μια Κινεζούπολη στη βιτρίνα της Ελλάδος δεν είναι ότι καλύτερο. Το σχέδιο δεν είναι σημερινό, καθότι στο παρελθόν είχαν κάνει παρόμοια κρούση οι Κινέζοι και είχε απορριφθεί. Φαίνεται όμως πως η κρίση ωρίμασε τα πράγματα και πως ή απόφαση έχει ήδη παρθεί. Πληροφορίες θέλουν τον Καλλικράτη να έχει βάλει το χέρι του στη συνένωση των Δήμων Κερατσινίου και Δραπετσώνας, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην εκτέλεση των σχεδίων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ



 
Top